Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Sulje ikkuna

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Arvostelu: Miten Curve säästää matkailijan kuluissa?

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 11.06.2019 | 6. kesäkuuta 2019
 • English version
Curve Mastercard

Curve on fyysisesti muovinen kortti, jota hallitaan Curve-sovelluksella. Maksutapahtumat ohjataan eteenpäin käyttäjän valitsemalle toiselle omalle kortille, joten Curvella yksinään ei voi ostaa mitään.

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Onko Curve luottokortti?
 2. Mitä lisäarvoa Curve antaa?
  1. Etu 1: usean kortin hallinta Curvella
  2. Etu 2: selkeä tieto, mihin rahat kuluvat
  3. Etu 3: valuuttamuunnokset kuluitta
  4. Etu 4: Rahaa automaatista kuluitta
 3. Ilmainen ja maksullinen versio
  1. Curve Blue
  2. Curve Black
 4. Usein kysyttyjä kysymyksiä
  1. Miten maksutapahtuma näkyy korttitapahtumissa?
  2. Onko alla olevan kortin vakuutukset voimassa?
  3. Onko Curvessa turvaominaisuuksia?
  4. Kuka vastaa mahdollisesta väärinkäytöstä?
 5. Mistä Curven voi tilata?
 6. Loppusanat

Onko Curve luottokortti?

Curve ei ole perinteisessä mielessä luottokortti. Pelkällä Curve-kortilla ei voi ostaa tai maksaa mitään, vaan rinnalle tarvitaan vähintään yksi oikea luotto- tai debit-kortti. Curve (Blue) on sen sijaan ilmainen virtuaalinen maksukortti, joka välittää maksutapahtuman käyttäjän valitsemalle toiselle kortille. Esimerkiksi Curven ja Bank Norwegianin luottokortin yhdistelmällä maksutapahtuma suoritetaan Curvella, joka välittää maksun eteenpäin reaaliajassa Norwegianin luottokortille.

Koska Curve ei ole perinteinen luottokortti, sen saanee kuka tahansa täysi-ikäinen vain tilaamalla. Kortin takana on lontoolainen yritys, mutta korttia markkinoidaan kansainvälisesti. Curve on aito muovinen kortti tunnuslukuineen ja lähimaksuominaisuuksineen, mutta sen asetuksia hallitaan puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Korttia voi käyttää fyysisesti ja internetissä lähes missä tahansa Mastercardin hyväksyvissä ostopaikoissa aivan kuten tavallista korttia.

Mitä lisäarvoa Curve antaa?

Monelle herää kysymys, mitä lisäarvoa antaa kortti, joka vain välittää maksun eteenpäin toiselle kortille. Maksun välittäminen ei itsessään annakaan lisäarvoa, vaan hyödyt tulevat Curven muista ominaisuuksista. Olemme käyttäneet Curvea nyt yli kuukauden ja kokemustemme pohjalta kerromme Curven eduista.

Etu 1: usean kortin hallinta Curvella

Monta luottokorttia omistavalle Curve on oiva työkalu. Käyttäjä voi maksaa kaikki ostokset Curvella ja valita sovelluksesta, mille oikealle kortille veloitus ohjataan. Tämän voi valita jopa oston jälkeen takautuvasti 14 päivän ajan.

Ominaisuus on hyödyllinen etenkin niille, joilla on omia luottokortteja, työn puolesta kortteja ja kenties kumppanin kanssa yhteinen kortti. Oston voi aina maksaa Curvella ja valita so3mvelluksesta etu- tai jälkikäteen, mille kortille kulu kohdistetaan. Kortit, joita Curven kanssa haluaa käyttää, pitää liittää sovellukseen etukäteen

Emme ole Curven kanssa käyttäneet useita eri luottokortteja, koska tarvetta tälle ominaisuudelle ei ole ollut. Uskomme, että tästä on kuitenkin hyötyä niille, jotka käyttävät useita eri kortteja säännöllisesti.

Etu 2: selkeä tieto, mihin rahat kuluvat

Curven sovellus antaa selkeää tilastotietoa, mihin rahat kuluvat. Sovelluksesta näkyy kategorioittain, miten paljon rahaa on käytetty esimerkiksi matkustamiseen tai ruokaan. Tehdessä oston Curvella ostopaikka välittää tiedon, mihin kategoriaan osto kuuluu. Tätä tietoa käyttäen Curve osaa tehdä tilastoja rahankäytöstä.

Curve spending statistics

Curven sovellus kertoo selkeästi, mihin kategorioihin rahat eri kuukausina ovat kuluneet.

Etu 3: valuuttamuunnokset kuluitta

Curve lupaa valuuttamuunnokset kuluitta. Normaalisti kotivaluutan ulkopuolisissa luotto- tai debit-korttiostoissa pankki muuntaa summan euroiksi sen hetkisen valuuttaparin keskikurssia käyttäen, mutta lisäksi pankki ottaa muunnoksesta noin 2 prosentin palkkion. Curve hoitaa muunnoksen pankin puolesta ilman palkkiota.

Käytännössä Curvella maksaessa muussa kuin euroissa (tai muussa kotivaluutassa) Curve muuttaa vieraan valuutan euroiksi sen hetkistä valuuttakurssia käyttäen ja välittää maksutapahtuman valitulle kortille euromääräisenä. Tähän ei lisätä palvelu- tai muunnosmaksua.

Tulee kuitenkin huomioida, että Curven sopimusehdoissa lukee, että muunnos on ilmainen vain pankkitunteina. Myöhään illalla tai viikonloppuna Curve käyttää viimeisiä saatavilla olevia valuuttakursseja ja lisää tähän 0,5 prosentin palkkion kattaakseen valuuttariskin. Palkkio on edelleen selvästi pienempi kuin luottokorteilla yleensä.

Olemme tehneet Curvella ostoksia mm. Kroatiassa, Turkissa ja Israelissa. Sovellus kertoo, miten paljon rahaa säästyi ilmaisen valuuttamuunnoksen ansiosta. Loman aikana säästääkin helposti 2% matkabudjetista, kun ei tarvitse maksaa valuuttamuunnoskuluja. Tämä toki pätee vain euroalueen ulkopuolella ostoja tehdessä.

Teimme Kroatian Splitin lentoasemalla testin, pitääkö Curven kuluton valuuttamuunnosväittämä paikkaansa. Nostimme peräjälkeen samasta automaatista 300 kunaa käyttäen ensin Bank Norwegian korttia ja tämän jälkeen Curven korttia, joka ohjasi veloituksen Bank Norwegianin kortille.

 • Bank Norwegian: 300 kunaa -> 41,34 euroa
 • Curve: 300 kunaa -> 40,44 euroa

Säästöä tuli 0,9 euroa eli 2,1 prosenttia. Toisin sanoen tämän testinoston aikana Curve tuotti säästöä enemmän kuin odotimme.

Ilmaisessa Curve-kortissa on kuitenkin käyttörajoja: yhden päivän aikana korttia saa käyttää 2000 punnan edestä ja 30 päivän aikaikkunan aikana 5000 punnan edestä. Automaattia saa käyttää vain 200 punnan edestä kuukaudessa. Näiden lisäksi luonnollisesti alla olevien korttien rajoitukset ovat voimassa.

Etu 4: Rahaa automaatista kuluitta

Curven ilmaiselle versiolla voi nostaa rahaa automaateista 200 punnan arvosta kuluitta kuukauden aikana.

Tässä edussa on kuitenkin ansa. Vaikka Curve ei veloita nostosta, moni automaatti itsessään veloittaa. Tulee siis löytää automaatti, joka ei veloita käytöstä. Kokemuksemme mukaan tällaisen automaatin löytää melko nopeasti paikasta kuin paikasta.

Koska Curve välittää tapahtuman ja tapahtumatyypin toiselle kortille, tämän kortin myöntäjä saattaa veloittaa nostosta. Automaattia Curvella käyttäessä onkin tärkeää, että kulu ohjataan kortille, jolla ei ole automaattimaksua. Hyvä valinta on esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti, joka ei veloita automaatin käytöstä.

Ilmainen ja maksullinen versio

Curve Blue

Edellä mainitsemamme ominaisuudet sisältyvät ilmaiseen Curve Blue -korttiin. Sen tilaaminen ei maksa mitään, ja kortissa ei ole kuukausimaksua. Curve Blue riittää täydellisesti perusmatkailijalle.

Curve Black

Curvesta on olemassa myös maksullinen versio: Curve Black. Hankinta ei maksa mitään, mutta kuukausimaksu on 9,99 euroa /kk. Kortissa on samat ominaisuudet kuin Curve Blue -kortissa ja muutama lisäominaisuus:

 • Automaattinostoja voi tehdä kuluitta 400 punnan edestä kuukaudessa.
 • Kortti sisältää matkavakuutuksen.
 • Kortti sisältää elektronisten laitteiden vakuutuksen.

Emme ole tutustuneet paremmin Curven maksulliseen versioon ja suosittelemmekin aloittamaan Curven ilmaisella versiolla, joka riittää suurelle osalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Korttia harkitsevalle saattaa tulla mieleen alla olevia kysymyksiä, joihin olemme selvittäneet vastauksen. Näitä asioita mekin pohdimme kortin käytön alussa.

Miten maksutapahtuma näkyy korttitapahtumissa?

Kun Curve välittää maksun toiselle kortille, alkuperäisen ostopaikan nimi näkyy tilitapahtumissa, mutta tiedoissa näkyy myös, että maksutapahtuma on tullut Curven kautta Lontoosta. Ks. alla.

CRV*KFP MYYRMAKI OY -9.90

Käytämme Curven kanssa pääsääntöisesti Bank Norwegianin luottokorttia ja olemme saaneet Norwegian Rewards Cashpoints -bonukset normaalisti, vaikka Curve on ollut maksutapahtumassa välissä.

Onko alla olevan kortin vakuutukset voimassa?

Monessa luottokortissa on matkavakuutus voimassa, jos matkan kuluista on maksettu riittävä osa kyseisellä kortilla. Emme näe mitään syytä, miksi näiden korttien vakuutukset eivät olisi voimassa, jos kulut ovat kohdistuneet niille Curven kautta. Asian selvittely on kuitenkin kesken, ja päivitämme artikkeliin myöhemmin tulokset.

Onko Curvessa turvaominaisuuksia?

Mielestämme Curven suurimpia puutteita ovat vähäiset turvaominaisuudet. Curvella voi tehdä internet-ostoja ilman minkäänlaista tunnistautumista. Fyysisesti ostoja tehdessä tulee kuitenkin tietää kortin PIN-koodi, jos osto ylittää lähimaksurajan. Curven voi aina lukita sovelluksesta, jos sen huomaa kadonneen. Curven asiakaspalvelu vahvisti meille, että turvaominaisuuksia ollaan parantamassa.

Kuka vastaa mahdollisesta väärinkäytöstä?

Kortin väärinkäyttötapauksessa tai muussa virheellisessä veloituksessa tulee tehdä reklaamaatio kortin myöntäjälle. Kysymys on, että tehdäänkö reklamaatio Curvelle tai sille kortille, jonne maksu on kohdistunut.

Kysyimme asiaa Curven asiakaspalvelusta. Jos kortilla on virheellinen tapahtuma, Curve on ensisijainen yhteyspiste asiaa selvitettäessä.

Mistä Curven voi tilata?

Curven tilaaminen on helppoa. Puhelimeen tulee asentaa Curve App, josta kortin voi tilata. Kortti saapuu kotiin noin 2 viikon kuluessa tilauksesta.

Curve tarjoaa tervetuliaiskampanjana 1 prosentin bonuksen ostoista kolmelta valitulta toimijalta 3 kuukauden ajan. Listasta löytyy mm. Lidl ja Shell. Toisin sanoa saat esimerkiksi kaikista Lidl-ostoksista prosentin bonusta kampanja-aikana. Bonus kerääntyy Curve-sovellukseen, josta sen voi käyttää tuleviin maksuihin.

Lataa Curve App suosittelijalinkkimme kautta ja saat (ja mekin saamme) kortin tilauksen yhdessä 5 punnan tervetuliaisbonuksen.

Loppusanat

Curve on hyvä virtuaalinen maksukortti niille, jotka matkustavat euroalueen ulkopuolella. Ilmaisena korttina Curve tuo selvää säästöä valuuttamuunnoskuluissa. Kortti sopii myös erityisesti työnsä puolesta matkaaville, joilla on usean eri tahon luottokortteja. Curven kuten kaikkien maksukorttien kanssa tulee aina olla huolellinen ja suosittelemmekin lukemaan laajemman artikkelin matkailijan luottokorteista.

Koska Curve Blue on täysin ilmainen, kokeileminen on helpoin tapa selvittää kortin sopivuus itselle.

Avainsanat: , ,

Laadukkaampi ja turvallisempi matka

Säästä rahaa kohteeseen...

Matkabudjettia on helppo pienentää hintoja vertailemalla! Hotelscombined.com ja Skycanner ovat kaksi suosikkityökaluamme edullisten hintojen löytämiseen.

Palkitse itsesi...

Aloita matkasi mukavasti jo lentoasemalla. Kutsu itsesi lentokenttä-loungeen ostamalla edullinen kertasisäänpääsy Lounge Pass -palvelusta tai hanki rajattomat sisäänpääsyt Priority Passilta.

Huoletonta matkustamista...

Me kaikki toivomme matkan sujuvan hyvin. Valitettavasti matkan tapahtumat eivät aina ole mukavia. Viisaana matkaajana voit vähentää riskejäsi hankkimalla matkavakuutuksen. Lue matkavakuutusartikkelimme tai mikset pyytäisi tarjousta World Nomadsilta.

Kommentit (0)

Lisää kommentti


Sallitut HTML-tagit: <b><i><br>