Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Curve Mastercard

Curve on fyysisesti muovinen kortti, jota hallitaan Curve-sovelluksella. Maksutapahtumat ohjataan eteenpäin käyttäjän valitsemalle toiselle omalle kortille, joten Curvella yksinään ei voi ostaa mitään.

Arvostelu: Miten Curve säästää matkailijan kuluissa?

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 29.05.2020 | 6. kesäkuuta 2019
 • English version

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Onko Curve luottokortti?
 2. Mitä lisäarvoa Curve antaa?
  1. Etu 1: usean kortin hallinta Curvella
  2. Etu 2: Credit-maksu Debitillä
  3. Etu 3: selkeä tilastot, mihin rahat kuluvat
  4. Etu 4: valuuttamuunnokset kuluitta
  5. Etu 5: Rahaa automaatista kuluitta
  6. Etu 6: Rahan lähettäminen
  7. Etu 7: Curven turvaominaisuudet
 3. Curven eri versiot
  1. Curve Blue
  2. Curve Black
  3. Curve Metal
 4. Curve Cashback
 5. Curven turvallisuusominaisuudet
  1. Curve Customer Protection
  2. Matkavakuutus
  3. Elektronisten laitteiden vakuutus
  4. Vuokra-autovakuutus
 6. Mitä kortteja käytämme Curven kanssa?
 7. Mistä Curven voi tilata?
 8. Loppusanat

Onko Curve luottokortti?

Curve ei ole perinteisessä mielessä luottokortti. Pelkällä Curve-kortilla ei voi ostaa tai maksaa mitään, vaan rinnalle tarvitaan vähintään yksi oikea luotto- tai debit-kortti. Curve (Blue) on sen sijaan ilmainen virtuaalinen maksukortti, joka välittää maksutapahtuman käyttäjän valitsemalle toiselle kortille. Esimerkiksi Curven ja Bank Norwegianin luottokortin yhdistelmällä maksutapahtuma suoritetaan Curvella, joka välittää maksun eteenpäin reaaliajassa Norwegianin luottokortille.

Koska Curve ei ole perinteinen luottokortti, sen saanee kuka tahansa Suomessa asuva täysi-ikäinen vain tilaamalla. Kortin takana on lontoolainen yritys, mutta korttia markkinoidaan koko Euroopan talousalueelle. Curve on aito muovinen kortti tunnuslukuineen ja lähimaksuominaisuuksineen, mutta sen asetuksia hallitaan puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Korttia voi käyttää fyysisesti ja internetissä lähes missä tahansa Mastercardin hyväksyvissä ostopaikoissa aivan kuten tavallista korttia.

Mitä lisäarvoa Curve antaa?

Monelle herää kysymys, mitä lisäarvoa antaa kortti, joka vain välittää maksun eteenpäin toiselle kortille. Maksun välittäminen ei itsessään annakaan lisäarvoa, vaan hyödyt tulevat Curven muista ominaisuuksista. Olemme käyttäneet Curvea jo pitkän aikaa ja kokemustemme pohjalta kerromme Curven eduista.

Koska Curve on brittiläinen tuote, tietyt sen maksut ja rajat ovat määritelty Britannian punnissa. Käyttäjä voi kuitenkin valita kortin kotivaluutan itse yli 20 vaihtoehdosta, ja maksutapahtumat suoritetaan valitussa kotivaluutassa. Suomalaiset luonnollisesti valitsevat kortin valuutaksi euron.

Etu 1: usean kortin hallinta Curvella

Monta maksukorttia omistavalle Curve on oiva työkalu. Käyttäjä voi maksaa kaikki ostokset Curvella ja valita sovelluksesta, mille oikealle kortille veloitus ohjataan. Tämän voi valita jopa oston jälkeen takautuvasti 14 päivän ajan.

Ominaisuus on hyödyllinen etenkin niille, joilla on omia maksukortteja, työn puolesta kortteja ja kenties kumppanin kanssa yhteinen kortti. Oston voi aina maksaa Curvella ja valita sovelluksesta etu- tai jälkikäteen, mille kortille kulu kohdistetaan. Kortit, joita Curven kanssa haluaa käyttää, pitää liittää sovellukseen etukäteen. Nämä voivat olla Visa- tai Mastercard-kortteja.

Etu 2: Credit-maksu Debitillä

Curve itsessään on debit-kortti, mutta se osaa ohjata maksut eteenpäin credit-kortille. Näin ollen voit maksaa credit-puolella myös niissä liikkeissä, joissa creditiä ei normaalisti hyväksyttäisi.

Ominaisuus on kuluton Suomessa, mutta Britanniassa Curve veloittaa 1,5% palvelumaksun, jos käyttäjä maksaa Curvella veroja ja ohjaa kulut credit-kortille.

Etu 3: selkeä tilastot, mihin rahat kuluvat

Curven sovellus antaa selkeää tilastotietoa, mihin rahat kuluvat. Sovelluksesta näkyy kategorioittain, miten paljon rahaa on käytetty esimerkiksi matkustamiseen tai ruokaan. Tehdessä oston Curvella ostopaikka välittää tiedon, mihin kategoriaan osto kuuluu. Tätä tietoa käyttäen Curve osaa tehdä tilastoja rahankäytöstä.

Curve spending statistics

Curven sovellus kertoo selkeästi, mihin kategorioihin rahat eri kuukausina ovat kuluneet.

Etu 4: valuuttamuunnokset kuluitta

Curve lupaa valuuttamuunnokset kuluitta. Normaalisti kotivaluutan ulkopuolisissa luotto- tai debit-korttiostoissa pankki muuntaa summan euroiksi sen hetkisen valuuttaparin keskikurssia käyttäen, mutta lisäksi pankki ottaa muunnoksesta noin 2 prosentin palkkion. Curve hoitaa muunnoksen pankin puolesta ilman palkkiota.

Käytännössä Curvella maksaessa muussa kuin euroissa (tai muussa kotivaluutassa) Curve muuttaa vieraan valuutan euroiksi sen hetkistä valuuttakurssia käyttäen ja välittää maksutapahtuman valitulle kortille kotivaluutassa. Tähän ei lisätä palvelu- tai muunnosmaksua.

Tulee kuitenkin huomioida, että Curven sopimusehdoissa lukee, että muunnos on ilmainen vain pankkitunteina. Myöhään illalla tai viikonloppuna Curve käyttää viimeisiä saatavilla olevia valuuttakursseja ja lisää tähän 0,5 prosentin palkkion kattaakseen valuuttariskin. Palkkio on edelleen selvästi pienempi kuin luottokorteilla yleensä.

Olemme tehneet Curvella ostoksia mm. Kroatiassa, Turkissa ja Israelissa. Sovellus kertoo, miten paljon rahaa säästyi ilmaisen valuuttamuunnoksen ansiosta. Loman aikana säästääkin helposti 2% matkabudjetista, kun ei tarvitse maksaa valuuttamuunnoskuluja. Tämä toki pätee vain euroalueen ulkopuolella ostoja tehdessä.

Teimme Kroatian Splitin lentoasemalla testin, pitääkö Curven kuluton valuuttamuunnosväittämä paikkaansa. Nostimme peräjälkeen samasta automaatista 300 kunaa käyttäen ensin Bank Norwegian korttia ja tämän jälkeen Curven korttia, joka ohjasi veloituksen Bank Norwegianin kortille.

 • Bank Norwegian: 300 kunaa -> 41,34 euroa
 • Curve: 300 kunaa -> 40,44 euroa

Säästöä tuli 0,9 euroa eli 2,1 prosenttia. Toisin sanoen tämän testinoston aikana Curve tuotti säästöä enemmän kuin odotimme.

Ilmaisessa Curve-kortissa on kuitenkin käyttörajoja: yhden päivän aikana korttia saa käyttää 2000 punnan edestä ja 30 päivän aikaikkunan aikana 5000 punnan edestä. Automaattia saa käyttää vain 200 punnan edestä kuukaudessa. Näiden lisäksi luonnollisesti alla olevien korttien rajoitukset ovat voimassa.

Etu 5: Rahaa automaatista kuluitta

Curven ilmaiselle versiolla voi nostaa rahaa automaateista 200 punnan arvosta kuluitta kuukauden aikana.

Tässä edussa on kuitenkin ansa. Vaikka Curve ei veloita nostosta, moni automaatti itsessään veloittaa. Tulee siis löytää automaatti, joka ei veloita käytöstä. Kokemuksemme mukaan tällaisen automaatin löytää melko nopeasti paikasta kuin paikasta.

Koska Curve välittää tapahtuman ja tapahtumatyypin toiselle kortille, tämän kortin myöntäjä saattaa veloittaa nostosta. Automaattia Curvella käyttäessä onkin tärkeää, että kulu ohjataan kortille, jolla ei ole automaattimaksua. Hyvä valinta on esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti, joka ei veloita automaatin käytöstä.

Etu 6: Rahan lähettäminen

Curvella voi lähettää rahaa lähes kelle tahansa omaan Curveen liitetyiltä luottokorteilta. Tämä toimii kuten Danske Bankin MobilePay. Rahaa voi lähettää 500 punnan edestä päivässä yli 20 eri valuutassa. Valuuttamuunnokset ovat ilmaisia.

Rahaa voi lähettää kelle tahansa: toisille Curve-käyttäjille tai jopa Curvea käyttämättömille. Curven käyttäjät saavat rahat Curve-tililleen. Muut käyttäjät saavat sähköpostiviestin rahojen saapumisesta ja he voivat rekisteröityä Curveen tai he voivat antaa muun kortin tiedot saadakseen rahat tälle kortille.

Etu 7: Curven turvaominaisuudet

Kuten useat luottokortit, myös Curve tarjoaa käyttäjilleen turvaominaisuuksia. Esimerkiksi matkustaessamme Krakovassa meillä oli ongelma ravintolamaksun yhteydessä. Ceasar pyysi kahdesti toistaen tarjoilijaa tekemään veloituksen Puolan zloteissa, mutta siitä huolimatta tarjoilija veloitti laskun Britannian punnissa. Koska Curve välittää puhelimeen reaaliajassa tiedon maksuista, huomasimme virheen heti. Pyysimmekin tarjoilijaa korjaamaan virheen, mutta hän kertoi, ettei se onnistu. Ceasar otti yhteyden Curven asiakaspalveluun ja pian saimmekin positiivisen vastauksen.

...Thanks for sending this through.

The dispute process is quite lengthy and not always successful. Due to the value of the transaction, we would like to refund you as a gesture of goodwill.

We can see that without the merchant's exchange rate, the 110 PLN would be 23.08 GBP. We would, therefore, like to refund you 1.85 GBP directly...

Nopea ja ystävällinen vastaus sai meidät vakuuttamaan, että Curve välittää asiakkaistaan. Curve sisältää myös muita turvaominaisuuksia, joista kerromme tässä artikkelissa myöhemmin.

Curven eri versiot

Curve Blue

Edellä mainitsemamme ominaisuudet sisältyvät ilmaiseen Curve Blue -korttiin. Sen tilaaminen ei maksa mitään, ja kortissa ei ole kuukausimaksua. Curve Blue riittää täydellisesti perusmatkailijalle.

Curve Black

Curvesta on olemassa myös maksullinen versio: Curve Black. Hankinta ei maksa mitään, mutta kuukausimaksu on 9,99 euroa / kk. Kortissa on samat ominaisuudet kuin Curve Blue -kortissa ja muutama lisäominaisuus:

 • Automaattinostoja voi tehdä kuluitta 400 punnan edestä kuukaudessa.
 • Kortti sisältää matkavakuutuksen.
 • Kortti sisältää elektronisten laitteiden vakuutuksen.
 • Kortilla saa maksuista 1 prosentin bonuksen kolmelta valitsemaltaan myyjältä.

Curve Metal

Curve Metal on kortin parhain versio. Se maksaa 14,99 euroa kuukaudessa, mutta toistaiseksi sitä ei saa Suomeen. Curve on luvannut, että kortti tulee saataville Euroopan talousalueelle vuonna 2020.

Curve Metal tarjoaa muutamia lisäetuja:

 • Kuten nimikin sanoo, kortti on tehty metallista.
 • Käyttörajat ovat muita kortteja korkeammat.
 • Kortissa on matkavakuutus, joka sisältää elektronisten laitteiden vakuutuksen ja vuokra-autovakuutuksen.
 • Kortilla saa maksuista 1 prosentin bonuksen kuudelta valitsemaltaan myyjältä.
 • Kortilla pääsee LoungeKeyn lenttokenttä-loungeihin 20 punnan maksua vastaan.

Curve Cashback

Curve Black ja Curve Metal antavat 1 prosentin ostobonuksen tapahtumista, jotka ovat tehty käyttäjän valitsemissa liikkeissä. Curve Blackin käyttäjät saavat valita 3 liikettä ja Curve Metalin käyttäjät 6 liikettä. Listalla on mm. Lidl, Shell, Amazon, Booking.com ja suuri joukko muita yrityksiä. Bonuksen maksaa Curve, joten saat tämän lisäksi linkitettyjen korttien mahdolliset omat bonukset.

Ilmaisen Curve Bluen käyttäjät voivat testata ominaisuutta 90 päivän ajan.

Curven turvallisuusominaisuudet

Curveen kuuluu turvallisuusominaisuuksia, vakuutuksia ja muita turvallisuutta lisääviä suojia. Curven sovelluksessa kaikki tapahtumat näkyvät reaaliajassa. Kortti voidaan lukita sovelluksen kautta väliaikaisesti ja avata yhtä helpolla. Oman kulutuksen seuraaminen Curvella on helppoa.

Kortti sisältää myös muutaman muun käyttäjän turvallisuutta lisäävän ominaisuuden.

Curve Customer Protection

Curve Customer Protection suojaa käyttäjää epäonnistuneilta ja petollisilta tapahtumilta. Petolliset tai hyväksyttämättömät veloitukset palautetaan käyttäjälle. Palautusta voi anoa myös, jos ei ole saanut ostettua tuotetta tai siinä on laatupuutteita. Tämän turvaominaisuuden ehdot ovat monimutkaiset, ja ehdot kannattaakin lukea huolella Curven omilta www-sivuilta.

Esimerkkinä mainittakoon lentoyhtiön konkurssi. Jos olet ostanut ja maksanut lentoliput, mutta et koskaan päässyt lennolle saakka konkurssin vuoksi, Curve palauttaa maksun.

Matkavakuutus

Curve Black ja Curve Metal sisältävät AXA Travel Insurancen tarjoaman matkavakuutuksen. Vakuutus ei toistaiseksi ole voimassa suomalaisille.

Matkavakuutus kattaa sairaanhoitokulut ja matkatavarat pienellä omavastuulla. Kun matkavakuutusta tarjotaan suomalaisille, kannattaa sen ehdot lukea huolella, jotta ymmärtää vakuutuksen laajuuden.

Elektronisten laitteiden vakuutus

Curve Blackin ja Curve Metalin matkavakuutus sisältää myös elektronisten laitteiden vakuutuksen, joka on voimassa myös kotona. Tämä kattaa esimerkiksi tietokoneet ja tabletit. Suurin korvaussumma on 800 puntaa ja omavastuu 50 puntaa.

Koska Curven matkavakuutus ei ole voimassa suomalaisille, tämäkään vakuutus ei toistaiseksi ole voimassa Suomessa asuville Curven käyttäjille.

Vuokra-autovakuutus

Curve Metalin matkavakuutus sisältää myös vuokra-autovakuutuksen onnettomuuden, vaurion tai varkauden varalle. Vakuutus kattaa kulut 25 000 puntaan saakka.

Kuten aina, vakuutusehdot ovat monimutkaisia ja ne täytyy lukea huolella. Emme anna tämän artikkelin puitteissa mitään vakuutussuosituksia.

Mitä kortteja käytämme Curven kanssa?

Olet ehkä pohtinut, mitkä kortit kannattaa liittää Curveen. Optimaalinen yhdistelmä riippuu siitä, mitä maksukortteja omistaa ja välttämättä meidän malli ei sovellu kaikille. Kerromme sen kuitenkin.

Maksamme lähes kaikki ostoksemme Curvella. Curveen meillä on linkitetty Bank Norwegianin Visa ja Nordean Debit/Credit Mastercard. Bank Norwegianin Visa on erittäin hyvä valita, sillä saamme 1% prosentin bonuksen kaikista ostoista, ja bonuksen voi käyttää Norwegian Air Shuttlen lentoihin. Bank Norwegian ei myöskään veloita automaattinostoista eikä siinä ole kuukausimaksua. Nordean Mastercardissa ei ole samanlaisia etuja, mutta koska Nordea on pääpankkimme, on Nordea Mastercard hyvä vaihtoehtoinen maksukortti.

Mistä Curven voi tilata?

Curven tilaaminen on helppoa. Puhelimeen tulee asentaa Curve App, josta kortin voi tilata. Kortti saapuu kotiin noin 2 viikon kuluessa tilauksesta.

Curve tarjoaa tervetuliaiskampanjana 1 prosentin bonuksen ostoista kolmelta valitulta toimijalta 3 kuukauden ajan. Listasta löytyy mm. Lidl ja Shell. Toisin sanoa saat esimerkiksi kaikista Lidl-ostoksista prosentin bonusta kampanja-aikana. Bonus kerääntyy Curve-sovellukseen, josta sen voi käyttää tuleviin maksuihin.

Lataa Curve App suosittelijalinkkimme kautta ja saat (ja mekin saamme) kortin tilauksen yhdessä 5 punnan tervetuliaisbonuksen.

Loppusanat

Curve on hyvä virtuaalinen maksukortti niille, jotka matkustavat euroalueen ulkopuolella. Ilmaisena korttina Curve tuo selvää säästöä valuuttamuunnoskuluissa. Kortti sopii myös erityisesti työnsä puolesta matkaaville, joilla on usean eri tahon luottokortteja. Curven kuten kaikkien maksukorttien kanssa tulee aina olla huolellinen ja suosittelemmekin lukemaan laajemman artikkelin matkailijan luottokorteista.

Koska Curve Blue on täysin ilmainen, kokeileminen on helpoin tapa selvittää kortin sopivuus itselle.

Lue myös

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: , ,
Kohde: Suomi

Vinkit matkalle...

Lähiloma piristää

Voit lomailla turvallisemmin kotisi lähellä. Varaa korkealaatuisia aktiviteetteja GetYourGuide-palvelusta.

Säästä matkakuluissa

Etsi edullisimmat hotellihinnat HotelsCombined-vertailukoneella. Lentoyhtiöiden hinnat katsastat helposti Momondo-sivustolla.

Rentoudu jo lentoasemilla...

Aloita matkasi mukavasti jo lentoasemalla. Varaa edullinen kertasisäänpääsy lentokenttä-loungeen Lounge Pass palvelusta tai hanki kiinteähintainen Priority Pass -jäsenyys.

Lukijoiden kommentit (0)

Kirjoita kommentti

Vastaat olemassa olevaan kommenttiin.
Uutiskirje

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro