Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Bidroom

Bidroom on uusi tapa varata hotelleja. Palvelusta varaat hotellit yleensä vähintään 5 prosenttia edullisemmin. Kuva: Bidroom.

Bidroomissa varaat hotelleja edullisemmin

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 28.05.2020 | 18. syyskuuta 2018
 • English version

Sisällys

 1. Miten hotellivarauspalvelut yleensä toimivat?
 2. Miten Bidroom eroaa välityspalkkiopohjaisesta mallista?
  1. Bidroomin liiketoimintamalli
  2. Bidroomin käytön hyödyt
 3. Kokemuksia Bidroomista
  1. Muita vastaavia palveluita
 4. Kilpailu: paras lomakuvasi
  1. Kilpailun voittajat

Kaupallinen yhteistyö: artikkeli on kokonaisuudessaan Finnoy Travelin kirjoittama ilman Bidroomin asettamia sisältötoiveita. Meille ei makseta artikkelista, mutta saimme ilmaisen 1 vuoden käyttöoikeuden palveluun. Artikkelin lopussa oleva kilpailu on toteutettu yhteistyössä Bidroomin kanssa ja Bidroom vastaa kilpailun palkinnoista. Kumppanuuslinkit ovat merkitty tähdellä.

Miten hotellivarauspalvelut yleensä toimivat?

Hotelleille paras tuotto huoneiden myynnistä tulee hotellin omien myyntikanavien kautta. Tällöin hotellin ei tarvitse maksaa välityspalkkioita kolmansille osapuolille. Yleisen käytännön mukaisesti hotellit maksavat noin 15 prosentin välityspalkkion jokaisesta varauksesta ulkopuoliselle varauspalvelulle. Näin ollen hotellin tuloista 15% menee kolmannelle osapuolelle. Hotellit yrittävätkin ohjata käyttäjiä omille varauskanavilleen bonusohjelmien, parhaan hinnan takuun ja sujuvasti toimivien mobiiliappien kautta.

Todellisuus on kuitenkin erilainen. Maailma on täynnä hotelleja välittäviä sivustoja ja metahakukoneita, jotka vertailevat hotellivarauspalveluiden hintoja. Vaikka hotelliyrityksiä on lukemattomia, markkinoita pyörittää kuitenkin lopulta vain muutama giganttinen hotelliyritys, joiden alaisuudessa useat näistä hotellivarauspalveluista toimivat.

Hotellien varauspalvelut saavat normaalisti hotellilta provision myynnistä. Metahakukoneet vastaavasti saavat provision hotellivarauspalveluilta välittäessään käyttäjiä näiden sivustoille. Monet blogit (ml. meidän sivustomme) on hotellivertailusivustojen kumppani, ja näin ollen myös me saamme pienen osuuden palkkiosta (olemme tämän suhteen läpinäkyviä), jos käyttäjä päätyy sivustomme kautta hotellivertailusivustolle ja sieltä eteenpäin edelleen varaussivustolle.

Miten Bidroom eroaa välityspalkkiopohjaisesta mallista?

Bidroom* eroaa huomattavasti edellä kuvatusta mallista. Bidroomin toimintaidean mukaisesti he eivät ota välityspalkkiota hotellilta tai asiakkaalta. Käyttäjän maksama raha päätyy siis suoraan hotellille ja ketjussa ei ole välikäsiä.

Koska Bidroom ei saa välityspalkkioita, pystyy se myymään hotelleja kilpailukykyisesti halvemmalla. Bidroomin järjestelmä selvittääkin, mikä on hotellihuoneen hinta tunnetuimmissa hotellivarauspalveluissa ja tämän jälkeen tarjoaa kyseisiä hotelleja 5-25% halvemmalla. Alennusprosentti vaihtelee eri hotellien välillä ja hotellilla on mahdollisuus vaikuttaa tähän. Asiakkaan lisäksi myös hotellin tulee hyväksyä Bidroomin ehdottama hinta, ja tietyissä olosuhteissa hotelli saattaa olla myymättä huonetta Bidroomin laskemalla hinnalla.

Bidroomin hakutulokset

Bidroomia on yhtä helppo käyttää kuin mitä tahansa varauspalvelua. Hyöty käyttäjälle on halvemmat hinnat.

Bidroom selvittää, mitä hotellihuone maksaa eri varaussivustoilla. Tämän jälkeen Bidroom tarjoaa huonetta 5-25% halvemmalla loppuasiakkaalle ja hotellille, ja molempien hyväksyessä hinnan syntyy varaus suoraan hotellin ja asiakkaan välille.

Bidroomin liiketoimintamalli

Koska Bidroom ei kerää hotelleilta palkkioita lukuun ottamatta hotellien palveluun liittymisen yhteydessä maksamaa kertamaksua, olisi sen liiketoiminta kannattamatonta, jos palvelulla ei olisi mitään tulolähteitä. Näin ollen liiketoiminnan toimivuuden vuoksi jonkun tulee lopulta maksaa palvelusta. Bidroom veloittaakin käyttäjiltään vuotuisen käyttömaksun, jonka suuruus on tällä hetkellä 59 euroa. Maksamalla vuosimaksun palvelua voi käyttää niin paljon kuin haluaa vuoden aikana.

Bidroomin käytön hyödyt

Hyödyt käyttäjälle tulevat esiin erityisesti paljon matkustaessa. Vaikka käyttäjän tulee maksaa vuosimaksu, tämän jälkeen hotelleja voi varata halvemmalla ilman määrärajoituksia. Bidroom lupaakin olla aina muita hotellivarauspalveluja vähintään 5% mutta jopa 25% halvempi, koska he eivät varausvaiheessa ota välityspalkkioita. Yksinkertainen hyöty käyttäjälle on siis selvästi halvempi majoitushinta verrattuna suureen osaan tai jopa kaikkiin muihin palveluihin.

Huomioitavaa kuitenkin on, että Bidroomin kautta tehtävät varaukset ovat yleensä peruutuskelvottomia.

Kokemuksia Bidroomista

Pidämme Bidroomin ideaa erittäin tervetulleena. Yritys on kuitenkin uusi, ja sen toiminta on vielä kehittymässä. Tämän vuoksi hotellivalikoima ei tekemämme vertailun perusteella ole kovin laaja. Uskomme kuitenkin, että palvelun kehittyessä tämä puute korjaantuu.

Tutkimme myös, pitääkö Bidroomin markkinointiväittämä paikkaansa, että jokainen hotelli on vähintään 5 prosenttia kilpailijoitaan halvempi. Vertailimme kolmen eri hotellin hintaa Bidroomissa sekä hotelscombined.com-palvelun osoittaman halvimman muun varaussivuston välillä.

Holiday Club Caribia, Turku Expedia: 278 euroa Bidroom: 270 euroa
Moxy Oslo X, Oslo Booking.com: 326 euroa Bidroom: 310 euroa
Aberotel Montparnasse, Pariisi Agoda: 316 euroa Bidroom: 295 euroa

Vertailu tehtiin ajanjaksolle 7-9.9.2018 kolmeen edellä mainittuun sattumanvaraiseen hotelliin. Bidroomin hintaa vertailtiin aina halvimpaan löydettyyn muuhun hotellivarauspalveluun. Havaitsimme, että edellä vertailluissa hotelleissa Bidroomin hinta oli halvin. Teimme kuitenkin lisää vertailuja, ja löysimme hotellin, jossa Bidroomin edullisuuslupaus ei toteutunut. Syy hintaeroon saattoi olla esimerkiksi, että huonetyyppi ei ollut täsmälleen sama tai varausehdoissa oli eroa. On kuitenkin hyvä huomata, että suuressa osassa tapauksista Bidroom on halvin.

Lyhyen vertailumme perusteella Bidroomin käyttöä voi suositella, sillä todennäköisesti palvelusta löytyy halvin hinta. Käsin tehtävä vertailu on silti hyödyllistä, jotta voi varmistaa Bidroomin hinnan olevan todellakin halvin. Huolellisella vertailulla saavuttaa hyvän hinnan.

Muita vastaavia palveluita

Olemme aiemmin kirjoittaneet DreamCheaperistä ja betterhotels.com-palvelusta. DreamCheaperiä käytimme aiemmin säännöllisesti ja saavutimme käytöllä selvää säästöä. Valitettavasti kyseisen palvelun asiakaspalvelun laatu oli heikkoa ja lopetimme palvelun käytön vaikeasti selvitettävien ongelmien jälkeen. Olemmekin toiveikkaita, että Bidroom paikkaa tämän aukon.

Kilpailu: paras lomakuvasi

Järjestimme Instagramissa kilpailun yhdessä Bidroomin kanssa. Kilpailussa 30 parasta lomakuvaa voitti 1 vuoden Bidroom-jäsenyyden (arvo 59 euroa). Kilpailu on nyt päättynyt.

Kilpailun voittajat

Kilpailussa osallistujia oli vähemmän kuin palkintoja yhteensä (30) eli jokainen osallistuja voitti. Olemme olleet yhteydessä voittajiin yksityisviestillä Instagramin kautta. Onnittelut!

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: , ,
Kohde:

Lue myös

Vinkkejä seuraavalle matkallesi...

Varaa hotellit luotettavalta sivustolta

On järkevää käyttää luotettavia hotellisivustoja. Suosittelemme eurooppalaista booking.comia, jonka sivut ovat käännetty myös suomen kielelle. Booking.com tarjoaa hyvät varausehdot, loistavaa asiakaspalvelua mutta hotellit ovat silti edullisia.

Varaudu yllätyksiin matkalla

Lentoyhtiö saattaa peruuttaa varauksesi yllättäen. Matkalla saattaa tapahtua myös muita epämieluisia asioita. Suosittelemme maksamaan matkan luotettavalla maksukortilla, joka antaa lisäturvaa, tuo säästöä ja on helppo käyttää. Hanki oma Komplett Bank Mastercard, johon kuuluu monipuolisia kuluttomia vakuutuksia.

Älä unohda lomakohteen retkiä

Matkustatpa lähelle tai kauas, lomalle kannattaa suunnitella ohjelmaa. GetYourGuiden kautta varaat edullisia aktiviteetteja vaikka matkan jokaiselle päivälle. Osallistuminen järjestetyille retkille on vaivaton tapa nauttia lomasta.

Lukijoiden kommentit (3)

 1. 28.09.2018 kello 9:13 UTC Pirkko / Meriharakka :

  Taidan olla niin vannoutunut Booking.comin käyttäjä, etten herkästi lähde edes kokeilemaan muita vaihtoehtoja. Tietysti myös tuo peruutuskelvottomuus on meille vähän sellainen juttu, mitä pyrimme välttämään - jotenkin, vaikka lennot joutuukin kiinnittämään, niin niin kauan kun hotelleja ei ole pakko maksaa etukäteen, niin mieluummin pidämme vaihtoehdot auki mahdollisimman kauan. Mahtaakohan tuo myös toimia tyyliin koko maailma, vai vaan suurimmat ja suosituimmat kaupungit?

 2. 26.09.2018 kello 11:34 UTC Ne Tammelat :

  Mielenkiintoinen konsepti. Matkailualalle mahtuu kyllä rajattomasti uusia ideoita, mutta ihan varma en ole, vakuuttaisiko tämä minut hankkimaan jäsenyyden tai maksamaan siitä erikseen. Ehkä jotain lisäarvoa vielä kaipaisin vuosimaksua vastaan ja ehkä sellaista on kehitteillä käyttäjäpalautteen perusteella :)

  1. 27.09.2018 kello 21:31 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Kiitos kommentista.

   Idea on tosiaan mielenkiintoinen. Tavallaan outoa maksaa oikeudesta ostaa. Jos palvelua haluaa kokeilla vuoden ilmaiseksi, kannattaa osallistua kilpailuun, sillä palkintoja on ainakin vielä enemmän kuin osallistujia.

Kirjoita kommentti

Uutiskirjeen tilaaminen

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro