Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Sulje ikkuna

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Matkailijan luottokortit vertailussa

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 29.05.2020 | 12. kesäkuuta 2018
Wallet

Matkaajan lompakossa saattaa olla hotellien kanta-asiakaskortteja. Vaikka hotellien korteilla saa mukavia etuja, tärkeämpää on, että lompakosta löytyy tilanteeseen sopiva luottokortti.

Sisällys

 1. Miksi matkalle tarvitaan luottokortti?
 2. Luottokortti on oikein käytettynä kuluton
 3. Luottokorttien lisäpalvelut
  1. Lounge-etu
  2. Matkavakuutus
  3. Muut luottokorttien edut
 4. Suomen luottokortit
  1. Visa
  2. Bank Norwegian Visa
  3. ST1-Visa
  4. Mastercard
  5. Finnair Plus -Mastercard
  6. Nordea Premium Mastercard ja Aktia World Elite Mastercard
  7. American Express
  8. Diners Club
  9. Eurocard Gold
  10. Curve valuuttamuunnoskulujen eliminointiin
 5. Paras luottokortti?

Miksi matkalle tarvitaan luottokortti?

Pitkänkin omatoimisen kotimaan ja ulkomaan matkan voi suorittaa alusta loppuun ilman luottokorttia, mutta ilman luottokorttia usea helppo asia muuttuu vaikeammaksi. Luottokorttia tarvitaan usein jo lentojen ja hotellien varausvaiheessa. Vaikka lennot ja hotellit saa varattua myös ilman luottokorttia, antaa luottokortti varauksiin selvää helppoutta ja lisäturvaa.

Lentoyhtiön tai hotellivarauspalvelun hakeutuessa konkurssiin kuluttaja on heikoilla, jos hän ei ole maksanut matkaa luottokortilla. Esimerkiksi me olemme kohdanneet tilanteen, jolloin lentoyhtiö meni konkurssiin ennen lennon suorittamista. Onneksi lento oli maksettu luottokortilla, jolloin Visa hyvitti koko summan takaisin yksinkertaisen anomuksen jälkeen. Internetissä on myös huomattava määrä vähemmän luotettavia matkan välittäjiä, joten luottokortilla maksaminen on aina turvallisin vaihtoehto suurta ostosta tehdessä.

Luottokortti on myös itse matkustaminen aikana lähes välttämätön. Jos et ole valmismatkalla, hotellit yleensä vaativat takuusumman, joka veloitetaan luottokortilta. Toki tämän voi maksaa käteisenä tai debit-kortilla suoraan omalta tililtä, mutta pantit on kätevintä maksaa luottokortilla. Luottokorttia edellytetään yleensä myös autoa vuokratessa tai käyttäessä muita palveluita, joissa on suuri vahinkoriski.

Luottokortti tai debit-kortti on matkalla kätevä myös arkisissa asioissa, sillä näin ei tarvitse kuljettaa suuria käteismääriä mukana. Kortilla voi tarvittaessa maksaa suurempiakin ostoksia, jos ostoshalut yllättävät matkalla. Voikin todeta, että luotto- tai debit-kortti on matkalla lähes välttämätön, mutta toki suuren osan asioista voi hoitaa ilman korttejakin. Luottokortin ei myöskään tarvitse olla aito luottokortti vaan usein Visa Electron ja debit-kortit ajavat saman asian. Tällöin kuitenkin väliaikaiset kulut näkyvät tilillä heti katevarauksina. Tässä artikkelissa keskitymme pääasiassa aitoihin luottokortteihin eli credit-kortteihin, mutta monen asian voi hoitaa myös debit-kortilla. Monet luottokortin edut kuten konkurssiturva eivät ole voimassa debit-korttia käytettäessä.

Luottokortti on oikein käytettynä kuluton

Usea luottokortti on oikein käytettynä täysin kuluton. Toki omat ostokset pitää maksaa, mutta ei mitään ylimääräistä.

Kuluttomuus edellyttää, että kortissa ei ole vuosi- tai kuukausimaksuja. Lasku pitää maksaa kokonaisuudessaan viimeistään eräpäivänä, jottei sille keräänny korkoa. Erityisen tarkka tulee olla automaattinostojen kulujen kanssa: tietyillä korteilla nostopalkkiot ovat suuret, mutta osa korteista tarjoaa tämänkin palvelun kuluitta. Vaikka luottokorttiyhtiöt tarjoaisivat kuluttomat automaattinostot, joissain maissa itse automaatit veloittavat suoraan asiakkaalta palvelumaksun, jolloin sitä ei voi välttää.

Huolimattomasti valittuna ja käytettynä luottokortti tulee hyvin kalliiksi. Vuosimaksut voivat olla valtavat ja jos laskua ei maksa eräpäivänä, korkokulut saattavat olla huomattavan suuret. Automaattinostoista voidaan veloittaa kuluja ja valuuttamuunnospalkkioita.

On ehdottoman tärkeää tutustua huolella korttivalikoimaan luottokorttia valitessa. Luottokorttien saaminen edellyttää jo itsessään hyvää taloudenhallintaa, ja korttia ei kannata edes anoa, jos ei tiedä osaavansa käyttää sitä vastuullisesti. Usein luottohäiriömerkinnät estävät kortin saannin.

Luottokorttien lisäpalvelut

Luottokortit tarjoavat matkailijoille usein kylkiäisinä joukon lisäpalveluita. Tunnetuimpia niistä ovat matkavakuutus ja lentoasemien lounge-edut.

Lounge-etu

Eräs monen luottokortin erityisesti matkailijoita houkutteleva etu on ilmaiset tai alennetut sisäänpääsyt lentoasemien lounge-tiloihin. Lounget ovat lentoasemien rauhallisia odotustiloja, joihin kuuluu normaalisti veloitukseton tarjoilu. Tätä etua käytämme itse usein. Olemmekin kirjoittaneet erillisen artikkelin Helsingin lentoasemien lounge-tiloista.

Matkavakuutus

Matkavakuutus tulee usean luottokortin mukana kylkiäisenä, mutta tyypillisesti vakuutuksissa on itsenäisiä matkavakuutuksia tiukemmat ehdot. Jotta vakuutus olisi voimassa, suurin osa matkakuluista tulee maksaa kyseisellä luottokortilla ja palveluiden omavastuuosuudet saattavat olla suuremmat. Korvaussummia saattaa olla rajoitettu, ja ehdoissa saattaa piillä muitakin ansoja. Kukaan ei ole halua matkalleen huonoja ehtoja sisältävää vakuutusta.

Luottokortin mukana tuleva matkavakuutus saattaa olla hyvä lisäetu, mutta sen ehtoihin tulee tutustua todella huolella. Jos luottaa vain luottokortin matkavakuutukseen, tulee varmistaa, että se sisältää riittävän suuret korvaussummat terveydenhoitokuluja varten ulkomailla. Tämän jälkeen voi tehdä päätöksen, riittääkö kyseinen vakuutus matkalle muilta osin. Suosittelemme paljon matkaaville vuosimaksullista erillistä matkavakuutusta, sillä ne eivät ole erityisen kalliita. Vakuutuksen tärkeys korostuu EU-alueen ulkopuolelle matkatessa, mutta matkavakuutus myös EU-alueella on ehdottoman tärkeä.

Suosittelemme lukemaan erillisen artikkelimme, jossa olemme pohtineet, millainen matkavakuutus on sopiva matkalle.

Muut luottokorttien edut

Muita vähemmän hyödyllisiä etuja ovat erilaiset tuotevakuutukset ja turvaominaisuudet kortin ja rahojen varkaustilanteessa. Tietyt luottokortit antavat myös alennuksia yhteistyökumppanien kautta. Näitä etuja ei kannata pitää hankintapäätöksen perusteina, mutta niihin kannattaa tutustua kortin hankinnan yhteydessä.

Suomen luottokortit

Suomessa saatavana oleva luottokorttivalikoima on melko suppea verrattuna esimerkiksi Amerikkaan. Tarjolla on kuitenkin muutamia hyviä vaihtoehtoja.

Visa

Jokaisella matkaajalla on hyvä olla luottokortti, joka on laajasti hyväksytty. Visa ja Mastercard ovat Euroopassa markkinajohtajia, ja yleensä nämä luottokortit kelpaavat korttimaksun hyväksyvissä liikkeissä. Näin ollen on perusteltua ottaa mukaan vähintään Visa tai Mastercard matkalle. Kortin ei ole pakko olla credit-kortti vaan pankkikorttityyppinen debit-korttikin kelpaa. Credit-korteissa on usein kuitenkin enemmän etuja.

Visa-kortteja on tarjolla lähes kaikkien pankkien kautta. Pankin kautta credit-korttia hankkiessa korttiin saa yleensä myös debit-ominaisuuden, jolloin voi valita, maksaako ostoksen luotolta tai suoraan pankkitililtä.

Suosittelemme, että hankit Visa-korttisi oman pankin kautta, jolloin siihen saa yhdistettyä debit-ominaisuuden. Vertaile kuitenkin pankkisi palvelumaksuja, sillä pelkästä Visa-kortista ei kannata maksaa vuosimaksua. Jos pankkisi ei tarjoa vuosimaksutonta Visaa, saatat olla "väärän" pankin asiakas. Vuosimaksuttoman Visan saa esimerkiksi S-Pankista, mutta S-pankki lisää laskuihin 2 euron laskutuslisän. Samoin toimii ST1-Visa, jonka laskuun lisätään 2,5 euroa. Bank Norwegian tarjoaa aidosti vuosimaksutonta Visaa, sillä laskutuskulua ei ole. Vuosimaksuttomien korttien korkotaso on usein merkittävän korkea, mutta luottokorttia ei kannata käyttää lainanantajana. Maksa luottokorttilasku aina kokonaisuudessaan eräpäivänä, niin koron suuruudella ei ole enää mitään merkitystä.

Mastercard- tai Visa-kortti oman pankin kautta myönnettynä on usein sopivin luottokortti opiskelijalle. Opiskelijan on helpointa saada kortti juuri omasta pankista, jos ei vielä ole säännöllisiä tuloja opintotukea lukuun ottamatta. Ymmärryksemme mukaan Stockmann Mastercard myönnetään opiskelijalle myös kohtuullisen helposti. Keskittämällä asioinnin omaan pankkiin saattaa pankista saada perusluottokortin kuluitta.

Bank Norwegian Visa

Vaikka sinulla olisi oman pankin Visa-kortti, suosittelemme Bank Norwegian Visa -kortin hankintaa rinnalle. Kortti on täysin kuluton valuuttamuunnoskuluja lukuun ottamatta, kunhan laskut maksaa viimeistään eräpäivänä. Kortilla pystyy nostamaan valuuttaa kuin valuuttaa automaateista ilman palvelumaksua. Kuluina menee silti 1,75% valuuttamuunnosmaksu, jos nosto tapahtuu muussa valuutassa kuin euroissa. Valuuttamuunnoskulu on pakollinen paha, mutta senkin välttämiseen on ratkaisu (ks. Curve-kortti). Bank Norwegianin kortilla valuuttamuunnoskulu on pienempi kuin monella kilpailijalla. Kulunkin jälkeen kortilla maksaminen on yleensä edullisempaa kuin käteisen rahan vaihtaminen, sillä peruskursseina käytetään Visan tukkukursseja, jotka ovat kilpailukykyisiä.

Pankkiautomaatteja ulkomailla käyttäessä tulee huomioida, että jotkut automaatit veloittavat käytöstä palkkion, vaikka kortinmyöntäjä antaisi käyttää korttia ilman palvelumaksua. Palkkion suuruus ilmoitetaan yleensä ennen tapahtuman hyväksyntää. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme toisen automaatin etsimistä, sillä suuri osa automaateista ei veloita mitään palkkiota.

Bank Norwegian Visa -kortin suurin etu on se, että saat kaikista ostoksistasi 1% bonusta Norwegian-lentoyhtiön bonuspisteinä (Cashpoints) 10 000 euron vuosikäyttöön asti, jonka jälkeen bonus on 0,5%. Näin ollen jos maksat kaikki vuotuiset ostoksesi myös Suomessa Norwegianin kortilla, kertyy sinulle matkarahaa ilmaiseksi. Toki rahan voi käyttää vain Norwegian-lentoyhtiön lentoihin, mutta jos lennät yhtiöllä muutenkin, on tämä kortti ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Norwegianin omia lentoja ostaessa kortilla saa 4% lisäbonuksen eli kokonaisbonusmäärä on 5%.

Kortti sisältää myös kuluttoman matkavakuutuksen, jota emme kuitenkaan suosittele ainoaksi matkavakuutukseksi sen huonojen ehtojen vuoksi. Vakuutus on kuitenkin hyvä lisä.

Bank Norwegian markkinoi korttiaan aktiivisesti, ja netistä löytyykin suuri joukko Bank Norwegian -kokemuksia - niin positiivisia ja negatiivisia. Käytämme kyseisiä kortteja päivittäin ja meidän kokemuksemme ovat erittäin positiivisia. Olemme saaneet pienet haasteet ratkottua pankin suomenkielisen asiakaspalvelun kanssa. Miinuksena mainittakoon, että Bank Norwegianin mobiiliapplikaatio toimi aiemmin hieman huonosti, vaikka ominaisuuksiltaan se on varsin riittävä. Toinen pieni ongelma on ollut muutamien senttien aiheettomien korkojen periminen, mikä on korjattu huomautuksen jälkeen.

Lue erillinen arvostelumme Bank Norwegian -Visasta.

ST1-Visa

Myös huoltoasemaketjun ST1-Visa on vuosimaksuton, mutta laskuihin lisätään 2,5 euron tilinhoitomaksu. Kortilla saa 0,5% bonusta rahana kaikista ostoksista ja polttoaineostoksista ST1-asemilta vielä enemmän. Meillä ei ole kokemusta ST1 Visa -kortista, mutta lähes vuosimaksuttomana korttina tämä lienee yksi hyvä vaihtoehto etenkin ST1-asemilla autonsa tankkaaville. Kyseiset huoltoasemat nimittäin ovat hinnaltaan myös kilpailukykyisiä.

Mastercard

Mastercardista voi todeta saman kuin Visasta. Kyseessä on peruskortti, jolla pärjää todella pitkälle. Matkalla on hyvä olla mukana aina yksi Visa tai Mastercard, mutta parasta on, jos matkaseurueesta löytyy molemmat kortit. Yleisestikin on hyvä, että matkaseurueessa on erilaisia ja eri pankkien kortteja ja ne ovat hajautettu eri ihmisille. Näin riski kortin katoamisesta, varkaudesta tai yksittäisen kortin toimimattomuudesta pienenee.

Mastercardista kuten Visastakaan ei kannata maksaa vuosimaksua. Jos oma pankkisi ei tarjoa kulutonta Mastercard-korttia, kuluttoman Mastercardin voi hankkia mm. Stockmannin kanta-asiakkuuden kautta Nordean myöntämänä.

Finnair Plus -Mastercard

Finnair markkinoi Finnair Plus -Mastercardia, jolloin kaikista ostoksista saa Finnair Plus -pisteitä. Kortin vuosimaksu tämän artikkelin kirjoitushetkellä on 60 euroa, ja jokaisesta käytetystä eurosta saa 2 Finnair Plus -pistettä.

Finnairin oman arvostuksen mukaan Finnair Plus -pisteen arvo on noin 0,003 euroa, joten takaisinmaksu ei ole päätä huimaava. Lisäksi Finnair Plus -kortilla on korkeahko vuosimaksu ilman merkittäviä etuja, joten emme suosittele tätä korttia.

Jos Finnair Plus -pisteet houkuttelevat, Finnair Plus Diners on parempi vaihtoehto, sillä sen edut ovat paremmat. Valitettavasti uusia Finnair Plus Diners -kortteja ei enää myönnetä ja vanhatkin kortit sulkeutuvat 31.5.2019.

Nordea Premium Mastercard ja Aktia World Elite Mastercard

Nostamme esiin kaksi peruspankkien matkailijoille suunnattua luottokorttia. Nordea Premium Mastercard on Nordean Premium asiakkaille suunnattu Mastercard, jonka vuosimaksu on 90 euroa. Matkailijoille kortti sopii sen sisältämän Priority Passin vuoksi eli kortilla pääsee lentoasemien lounge-tiloihin neljä kertaa vuodessa veloituksetta. Valitettavasti Nordean webbisivuilta kortin muita hintoja on vaikea löytää eli on vaikea arvioida kortin muuta hintatasoa.

Vastaavasti Aktia World Elite Credit maksaa 300 euroa vuodessa, ja se sisältää Lounge Keyn kolmella ilmaisella lentoasemalounge-käynnillä. Korttiin kuuluu matkavakuutus. Kortin kalliin vuosimaksun, kalliin käteisnostopalkkion ja kalliin valuuttamuunnospalkkion (lähes 3%) vuoksi tätä korttia ei voi suositella.

American Express

American Express tarjoaa usean eri tasoisia kortteja. Basic-kortti on vuosimaksuton, mutta sillä ei juuri ole etuja. Green American Express maksaa 72 euroa vuodessa, mutta sekään ei anna matkailijalle merkittäviä etuja lukuun ottamatta bonuskertymää.

Matkailijalle suosittelemme American Express Gold- tai Platinum-kortteja. Gold-kortin 170 euron vuosimaksu on korkea, mutta kortilla saa etuja: korttiin kuuluu ilmainen Priority Pass -loungejäsenyys, joka oikeuttaa 4 ilmaiseen lentoasema-loungeen. Korttiin kuuluu lisäksi matkavakuutus kohtuullisilla ehdoilla.

American Express Gold -kortti ei ole välttämättä 170 euron arvoinen vuodessa, mutta kortinmyöntäjällä on toisinaan tarjouksia, jolloin kortin saa ensimmäiseksi vuodeksi maksutta. Kaupan päälle saa vielä usein 10 000 bonuspistettä, jotka ovat noin 50 euron arvoisia. Pisteiden arvon voi helposti kaksinkertaistaa, jos pisteet siirtää järkevällä tavalla lentoyhtiön tai hotelliketjun kanta-asiakasohjelmaan. Mm. itse olemme siirtäneet pisteitä SAS:n Eurobonus-ohjelmaan ja Radisson Rewards -ohjelmaan, ja näillä pisteillä olemme ostaneet hotelliöitä. Näin ollen 10 000 pisteen arvoksi on tullut selvästi enemmän kuin 50 euroa.

Erittäin aktiivinen matkustaja saattaa harkita American Express Platinum -korttia. Sen vuosimaksu on huimat 720 euroa, mutta korttiin kuuluu Priority Pass -jäsenyys, jolla pääsee lentoasemaloungeihin rajattomasti seuralaisen kanssa. Korttiin kuuluu lisäksi ilmainen rinnakkaiskortti, jonka haltija saa samat edut. Näin ollen Platinum-kortti on hyvä valinta aktiivisesti matkustavalle parille tai perheelle. Vuosimaksu on kuitenkin sen verran korkea, että kortin mahdollinen hyöty kannattaa laskea huolella.

Platinum-kortilla bonuspisteitä kertyy myös nopeammin. Platinum-kortin hankkimiseen saattaa olla tarjouksia, jolloin muutaman kuukausimaksun saa ilmaiseksi. Olemme itse testanneet korttia muutaman kuukauden ajan, sillä American Expressillä oli tarjous, jolla kortin sai kuluitta kolmeksi kuukaudeksi. Lue erillinen arvostelumme Amex Platinumista.

American Express on mielenkiintoinen matkaajan kortti, mutta matkustajan ainoaksi kortiksi se ei sovi. Korttia ei Suomessa hyväksytä kovinkaan monessa liikkeessä Visaan ja Mastercardiin verrattuna. Internetissä Amexilla maksaessa palvelumaksut ovat usein korkeat. Näin ollen kortilla ei kannata maksaa lentoja ja hotelleja, jotta pystyy välttämään kohtuuttomat palvelumaksut. Tämä seikka johtaa siihen, että kortin matkavakuutus ei ole voimassa, mutta toki matkaajalla on hyvä aina olla riippumaton matkavakuutus.

Diners Club

Diners Club on toinen erityisesti matkaajalle etuja tarjoava luottokortti. Kortista on 4 erilaista versiota.

Valitettavasti uusia Diners Club -kortteja ei Suomessa enää myönnetä, ja vanhatkin kortit sulkeutuvat 31.5.2019. Alla oleva tieto saattaa kuitenkin olla kiinnostavaa vertaillessa muita vaihtoehtoja.

Normaali Diners Club -kortti maksaa 50 euroa vuodessa ja usein ensimmäisen vuoden saa puoleen hintaan. Kortissa on matkavakuutus, jota emme kuitenkaan arvosta kovin korkeaksi jo aiemmin mainittujen seikkojen vuoksi. Kortilla kerää Dinersin omia bonuspisteitä, jotka eivät ole arvostukseltaan myöskään kovin korkealla. Kortin suurin etu on lentokenttälounget, joihin kortilla pääsee alennettuun 19 euron hintaan, vaikka kortin vuosimaksu on kohtuullinen. Näitä loungeja löytyy ympäri maailmaa.

Diners Club -kortista on myös Finnair-versio, joka vastaa peruskorttia, mutta siitä puuttuu matkavakuutus. Sen sijaan, että kortilla keräisi Dinersin omia bonuspisteitä, kortilla kerää suoraan Finnair Plus -pisteitä. Pisteitä saa 2 jokaista käytettyä euroa kohden. Kortilla pääsee lounge-tiloihin samaan 19 euron hintaan. Finnair Plus Diners Club -kortin saa myös usein ensimmäiseksi vuodeksi puoleen hintaan. Toisinaan tarjotaan myös tervetuliaisbonusta Finnair Plus -pisteinä. Tämä kortti on harkitsemisen arvoinen, jos kerää muutenkin Finnair Plus -pisteitä, ja haluaa edullisen tavan päästä loungeihin.

SAS Eurobonus Diners Club -kortti vastaa pitkälti Finnair Plus Diners Club -korttia ominaisuuksiltaan. SAS:n kortissa mukana on kuitenkin matkavakuutus, jota Finnairin kortissa ei ole. Vuosimaksu on 60 euroa vuodessa, mikä on hieman Finnairin korttia enemmän, mutta ensimmäisen vuoden saa usein ilmaiseksi. Lounge-etu toimii kuten muillakin Diners Club -korteilla.

Varteen otettava vaihtoehto on myös Diners Club Premium -kortti, joka on huomattavasti kalliimpi. Kortin vuosimaksu on 200 euroa, ja perheenjäsenelle oma kortti maksaa 100 euroa. Kortin suurin etu on ilmainen rajaton sisäänpääsy lounge-tiloihin lentokentillä sekä suurempi bonuskertymä. Tämä kortti voi olla harkitsemisen arvoinen, jos lounge-palveluja käyttää aktiivisesti. Tulee kuitenkin huomioida, että kortin vuosituloraja on huomattavan korkea.

Eurocard Gold

Diners Club markkinoi poistuvien korttiensa korvaajaksi Eurocard Goldia, joka on itse asiassa myös Mastercard. Kortin vuosimaksu on 50 euroa, mutta Googlaamalla saattaa löytää tarjouksen, jossa kortin ensimmäisen vuoden saa maksutta.

Kortti sisältää matkavakuutuksen ja lounge-etuja. Tätäkään matkavakuutusta emme arvostaisi kovin korkealle aiemmmin mainittujen syiden vuoksi. Toki se on mukava lisä. Sen sijaan Eurocard Goldin lounge-etu on hyödyllisempi. Kortilla pääsee lentokenttä-loungeihin Euroopassa vaihtelevaan hintaan. Valitettavasti lounge-valikoima on vielä kovin suppea, mutta esimerkiksi Helsingissä kortilla pääsee Aspire Loungeen 25 eurolla. Muut lounget sijaitsevat pitkälti Pohjoismaissa ja Lontoossa.

Curve valuuttamuunnoskulujen eliminointiin

Esittelemme viimeisen löytömme: Curve Mastercardin. Kyseessä on erilainen debit-kortti, sillä kortti tarvitsee rinnalleen toisen luottokortin tai jopa useamman.

Curve Mastercard on fyysinen maksukortti, joka välittää maksun toiselle omistamallesi luottokortille. Tämä saattaa kuulostaa hieman typerälle, mutta järjestelyssä on rahanarvoisia etuja. Kortin ominaisuuksia hallitaan puhelimen sovelluksella.

Curven suurin etu on se, että vieraassa valuutassa tehdyt ostot muunnetaan euroiksi ilman valuuttamuunnospalkkiota, joka usealla muulla kortilla on noin 2%. Muunnettuaan tapahtuman euroiksi Curve veloittaa sen valitsemaltasi luottokortiltasi euromääräisenä. Voit siis tehdä ostoksia vieraassa valuutassa ilman kuluja. Curven oleellinen osa onkin siihen kuuluva applikaatio, josta voi reaaliaikaisesti valita, mille "oikealle" luottokortille haluaa Curvella tehdyn ostoksen välitettävän. Asetusta voi muuttaa jopa takautuvasti, jos on ohjannut jo tapahtuneen ostoksen väärälle luottokortille. Applikaatioon saa myös reaaliaikaisesti tiedon tekemistään ostoista.

Curven muita etuja ovat kuluttomat automaattinostot sekä 1%:n bonus valituista ostopaikoista. Curve Blue -kortti on täysin kuluton ja Curve Black -kortti maksaa 9,99 euroa / kk. Kuluton kortti on riittävä matkaajalle, mutta siinä on hieman pienehköt käyttörajat.

Curve on lontoolaisen yrityksen tuote. Et koskaan maksa laskuasi Curvelle, koska tapahtumat ohjataan valitsemillesi muille luottokorteille. Kortin saa tilattua helpolla puhelimeen asennettavalla applikaatiolla.

Olemme kirjoittaneet laajemman artikkelin Curvesta, jossa analysoimme kortin hyviä ja huonoja puolia kokemustemme perusteella. Lue arvostelumme Curvesta.

Voit tilata Curven suosittelijalinkkimme kautta, jolloin saat (ja mekin saamme) 5 punnan bonuksen. Tai vaihtoehtoisesti käytä koodia D56BWQ3N Curven aktivoinnin yhteydessä.

Paras luottokortti?

Meillä ei ole kaikille matkailijoille sopivaa ratkaisua luottokortin hankkimiseen ja on mahdotonta sanoa, mikä on paras luottokortti. Meillä on kuitenkin malli, jota itsekin noudatamme.

Omasta pankista kannattaa hankkia kuluton Mastercard tai Visa. Jos oma pankki ei sitä tarjoa, kannattaa kortti hankkia taholta, jolta sen saa kuluitta. Pelkällä Visalla ja Mastercardilla pärjää todella pitkälle. Kaikki muut kortit ovat vain maksullisia lisämausteita, joilla matkustamiseen saattaa saada lisäarvoa.

Jos lentää usein Norwegianilla, suosittelemme Norwegianin Visa-kortin hankkimista. Tällä tavoin saa lähes ilmaista rahaa lentoihin maksamalla arjen ostokset kortilla. Curve on tähän hyvä kylkiäinen.

Lentoaseman loungeissa viihtyville suosittelemme American Expressiä tai Eurocard Goldia. Nämä ovat kokeilemisen arvoisia etenkin silloin, kun ensimmäisen vuoden saa ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. American Expressin kautta saa usein tervetuliaisbonuksen pisteinä, joka riittää noin 1-2 hotelliyöhön.

Ennen hankintapäätöksen tekemistä, tarkasta viimeisimmät tiedot kortinmyöntäjän kotisivulta. Tiedot ovat saattaneet muuttua artikkelimme kirjoittamisen jälkeen tai olemme saattaneet ymmärtää jotain väärin tietoja kootessamme. Suosittelemme tutustumaan myös korttien tervetuliaiskampanjoihin.

Luottokortit voivat olla myös tie turmioon, joten niiden käytön tulee olla suunniteltua ja järjestelmällistä. Jos uskot, että kortin käyttö saattaa aiheuttaa ongelmia, kortteja ei kannata hankkia ollenkaan. Jos sen sijaan hoidat raha-asiasi huolella, sopivilla luottokorteilla teet matkastasi mukavamman ja saat edullisesti lisäetuja.

Pankkien e-laskupalvelua käyttäessä luottokorttilaskuja ei kannata laittaa automaattisesti maksettavaksi. Luottokorttiyhtiöillä on nimittäin tapana laittaa loppusummaksi automaattisesti minimilyhennys, jolloin loppuosa menee korolle. Summa täytyy muistaa käydä käsin muuttamassa. Summan muuton yhteydessä on hyvä hetki tarkastaa luottokorttitapahtumien oikeellisuus. Mm. me olemme törmänneet tilanteeseen, jossa Visa-kortilta oli veloitettu aiheeton automaattinosto, mikä poistettiin reklamaation jälkeen.

Mikä on sinun lempiluottokorttisi? Unohdimmeko jotain oleellista? Arvostamme kommenttejasi.

Lompakko Pinterest

Piditkö artikkelista? Jos kyllä, haluaisitko lisätä yllä olevan kuvan Pinterestiin?

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken Facebookissa!

Avainsanat: , ,
Kohde: Suomi

Vinkkimme matkalle...

Säästä rahaa kohteeseen...

Parhaat hotellihinnat löydät HotelsCombined-vertailukoneella. Lentoyhtiöiden diilejä etsit vastaavasti Skycannerilla.

Nauti lentoasemista...

Aloita matkasi mukavasti jo lentoasemalla. Varaa edullinen kertasisäänpääsy lentokenttä-loungeen Lounge Pass -palvelusta tai hanki rajattomat kiinteähintaiset vierailut Priority Pass -jäsenyyydellä.

Aktiivinen loma...

Lomamatkat ovat tarkoitettu rentoutumiseen. Koe enemmän osallistumalla retkille ja tapahtumiin. Varaa jo kotona korkealaatuisia aktiviteetteja GetYourGuide-palvelusta.

Lukijoiden kommentit (2)

 1. Bank Norwegianin luottokortti ollut käytössä pian 2 vuotta. Ei mitään ongelmia, kunhan muistaa maksaa laskun ennen kuin korot alkaa juosta, sillä korko aika "suolainen". Erityisesti on ollut hyötyä matkoilla, kun on voinut nostaa rahaa kuluitta (kokemusta ainoastaan Euroopasta).

  Tuosta ST1-Visasta ei kokemusta, mutta pitää ottaa huomioon, että vaikka vuosimaksuton, laskuun tulee pakollinen tilinhoitomaksu 2,5 euroa, eli samaan tapaan kuin S-Etukortti Visaan. Olen jostain keskustelupalstalta lukenut, että tuon pystyy ehkä ohittamaan niin, että siirtää ostosumman rahaa heti ostoksen teon jälkeen luottokorttitilille, näin ei laskua pääse syntymään, eikä näin tulisi tilinhoitomaksuakaan.

  Ainoat täysin kuluttomat luottokortit ovat siis Bank Norwegian Visa, Stockmann Mastercard ja K-Plussa Mastercard, joissa ei ole laskutuslisää, jos maksaa laskun eräpäivään mennessä.

  Reply

 2. 14.06.2018 kello 20:05 EEST Niko / Finnoy Travel :

  Kiitos hyvistä tarkennuksista etenkin ST1-kortin suhteen. Tsekkaamme hinnaston tarkemmin ja lisäämme tiedot artikkeliin.

  Norwegian Visa kieltämättä on erittäin hyvä ja toimiva vaihtoehto, kunhan ei mene korolle jättämällä laskusta osaa maksamatta.

  Reply

Lisää kommentti26