Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Fly Inn -ravintola

Priority Pass avaa lentokenttä-loungejen ovia. Tässä artikkelissa arvioimme, onko jäsenyys hintansa arvoinen.

Antaako Priority Pass -jäsenyys vastinetta rahoille?

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 29.07.2021 | 8. joulukuuta 2017
 • English version

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaniemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Priority Passilla lentokenttä-loungeihin
 2. Priority Passin kolme jäsenyystasoa
  1. Priority Pass Standard -jäsenyys
  2. Priority Pass Standard Plus -jäsenyys
  3. Priority Pass Prestige -jäsenyys
  4. Priority Pass -hinnat
 3. Mistä Priority Pass -jäsenyyden voi ostaa?
 4. Luottokorttien mukana tulevat Priority Pass -kortit
 5. Priority Pass -lounget
 6. Priority Passin heikkoudet
 7. Vaihtoehtoja Priority Passille
  1. DragonPass
  2. LoungeKey
  3. Lounge Pass
 8. Miksi loungeja kannattaa käyttää?
 9. Loppusanat

Priority Passilla lentokenttä-loungeihin

Priority Pass on jäsenyys, joka oikeuttaa käyttämään useiden lentoasemien lounge-tiloja ilmaiseksi tai alennetuilla hinnoilla. Lounge-sisäänpääsyn normaalihinta on yleensä noin 40 - 50 euroa. Priority Pass -jäsenyydellä lounge-kulut pystyy helposti vähentämään jopa puoleen valitsemalla itselleen sopivan tasoisen jäsenkortin. Tällä hetkellä Priority Passin kelpuuttavia loungeja maailman lentokentillä on yli 1300 kappaletta, joten Priority Pass -loungen löytäminen ei ole vaikeaa. Esimerkiksi Helsingissä Priority Pass -loungeja on kaksi: Plaza Premium Lounge ja Aspire Lounge. Onkin lähes varmaa, että jokaisella suurella lentoasemalla on lounge, johon pääsee Priority Pass -kortilla.

Priority Pass -jäsenyyttä käyttäessä kukaan ei kysy lennätkö business- tai economy-luokassa. On mahdollista lentää jopa halpalentoyhtiöillä kuten Ryanairilla. Loungeen pääsemiseksi tulee vain esittää boarding pass yhdessä Priority Pass -jäsenkortin kanssa. Monella lentoasemalla Priority Pass -jäsenet ja business-matkustajat käyttävät lopulta samoja loungeja.

Sisäänpääsy loungeen voi olla veloituksetonta tai alennettua riippuen jäsenkortin tyypistä. Kirjoitimme tämän Priority Pass -jäsentasoja vertailevan arvostelun selventääksemme Priority Pass -jäsentasojen eroja.

Priority Passin kolme jäsenyystasoa

Artikkelissa kertomamme hinnat ovat arvioita. Tarkat hinnat vaihtelevat asuinmaan mukaan, mutta Euroopan sisällä hinnat ovat melko vakioita. Suosittelemme tarkastamaan viimeisimmät hinnat Priority Passsin kotisivuilta. Kotisivuilta voi myös ostaa jäsenyyden.

Priority Pass Standard -jäsenyys

Priority Pass Standard on halvin jäsenyystaso, mutta kokemustemme mukaan se on myös vähiten hyötyä antava. Käyttäjän tulee maksaa 89 euron vuotuinen jäsenmaksu, mutta sillä ei saa vielä yhtään veloituksetonta lounge-käyntiä. Vuotuisen jäsenmaksun lisäksi loungessa vierailu maksaa 28 euroa / käynti. Vieraan mukaan ottaminen maksaa saman verran.

Priority Pass Standard lienee sopivin ihmisille, jotka matkustavat harvoin. Johtuen vuotuisesta jäsenmaksusta ja lounge-käyntien erillisveloituksesta keskimääräinen lounge-käynnin hinta muodostuu melko korkeaksi. Tämän vuoksi Priority Pass Standard -kortin hankkiminen ei välttämättä hyödytä juuri ollenkaan. Harvoin loungeja käyttäville on parempiakin vaihtoehtoja, joita esittelemme artikkelin loppuosassa. Priority Pass Standard jäsenyyden hinta 1-2 kertaa vuodessa matkaavalle muodostuu kalliiksi.

Priority Pass Standard Plus -jäsenyys

Priority Pass Standard Plus on paljon parempi vaihtoehto vähintään 5 menopaluu matkaa vuodessa tekevälle. Standard Plus -jäsenyystasolla Priority Passin hinta on 259 euroa, johon kuuluu 10 ilmaista lounge-sisäänpääsyä. Näiden 10 käynnin jälkeen lisäkäynnit laskutetaan kuten Standard-jäsenyystasolla.

Standard Plus on hyvä valinta, jos matkustaa kolmesta seitsemään menopaluu matkaa vuodessa. Keskimääräiseksi lounge-vierailun hinnaksi tulee silloin 27 euroa, mikä on kilpailukykyinen hinta.

Priority Pass Prestige -jäsenyys

Priority Pass Prestige sisältää rajoittamattoman määrän lounge-sisäänpääsyjä kortinhaltijalle. Kortti maksaa 399 euroa vuodessa. Prestige on paras vaihtoehto, jos matkustaja vierailee loungeissa yli 15 kertaa vuodessa. Tämän tarkoittaa sitä, että menopaluu matkoja tulisi tehdä noin 8 kertaa vuodessa. Kauttakulkulentojen käyttäjille Priority Pass Prestige on ehdottomasti oikea valinta. Välilaskut voi tällöin viettää mukavissa ja rauhallisissa loungeissa meluisan lentoaseman sijaan.

Säännöllisille vapaa-ajan ja business-matkaajille Priority Pass Prestige on paras vaihtoehto.

Priority Pass -hinnat

Taulukko 1. Tiivistelmä Priority Pass -jäsenyystasojen hinnoista
Jäsenyystaso Priority Passin hinta / vuosi Suosituksemme
Standard 89 euroa Harvoin hyvä valinta
Standard Plus 259 euroa Järkevä valinta muutaman kerran vuodessa matkustavalle
Prestige 399 euroa Ehdottomasti paras valinta säännöllisesti matkustavalle

Säännöllisille ja business-matkustajille Priority Pass Prestige on paras vaihtoehto.

Mistä Priority Pass -jäsenyyden voi ostaa?

Turvallisin paikka jäsenyyden ostoon on Priority Passsin kotisivut. Jäsenyys tulee elektronisen jäsenkortin kanssa, joten jäsenyyttä voi käyttää välittömästi liittymisen jälkeen. Tätä varten puhelimeen tulee asentaa Priority Pass -sovellus.

Luottokorttien mukana tulevat Priority Pass -kortit

Monet luottokorttiyhtiöt tarjoavat Priority Pass -jäsenyyttä veloituksetta luottokorttiensa kylkiäisinä. Käyttäjä maksaa vain luottokortin vuosimaksun ja Priority Pass -jäsenyys tulee mukaan kuluitta.

Mielestämme tämä on usein erittäin hyvä vaihtoehto Priority Passin hankkimiseen. Matkaajan täytyy kuitenkin laskea, mikä on Priority Passin todellinen arvo ja hyöty. Huomioitavaa myös on, että luottokorttien mukana tulevien Priority Pass -jäsenyyksien ehdot saattavat olla hyvin erilaiset kuin netissä myytävien jäsenyyksien ehdot. Luottokorttien mukana tulevat jäsenyydet nimittäin usein sisältävät 4 ilmaista lounge-käyntiä, jonka jälkeen lisäkäynnit maksavat standardimaksun. Joidenkin luxus-korttien mukana tuleva Priority Pass sisältää rajattomat lounge-käynnit sisältäen myös vieraan ottamisen loungeen veloituksetta.

Jos matkailija päätyy Priority Passin hankkimiseen luottokortin kylkiäisenä, sen arvo kannattaa laskea huolella. Tällöin tulee arvioida luottokortin rahallinen arvo ja kohdistaa luottokortin vuosimaksun loput kulut Priority Passin kuluiksi seuraavalla kaavalla: Yhden lounge-käynnin hinta = (luottokortin vuosimaksu - arvio luottokortin omasta arvosta) / (ilmaisten lounge-käyntien määrä tai miten monta ilmaista lounge-käyntiä vuodessa käyttää).

Yhden lounge-käynnin hinta = (luottokortin vuosimaksu - arvio luottokortin omasta arvosta) / (ilmaisten lounge-käyntien määrä tai miten monta ilmaista lounge-käyntiä vuodessa käyttää)

Priority Pass -lounget

Maailmalla on tällä hetkellä yli 1300 Priority Pass -loungea, joten loungeiden löytäminen on helppo nakki. Isoilla lentoasemilla vaihtoehtoja on tavanomaisesti useita ja pienemmillä lentoasemilla on yleensä vähintään yksi Priority Pass -lounge. Priority Pass -loungelista on näkyvillä Priority Passin kotisivuilla.

Priority Passin heikkoudet

Tämän hetkinen jäsenyyshinta on melko korkea, joten tuote ei ole niin hyvä kuin ennen. Lisäksi kaikilla lentoasemilla ei ole Priority Pass -loungeja. Ennen jäsenyyden ostamista onkin järkevää tarkastaa, onko omilla suosikkilentoasemilla Priority Pass -loungeja.

Priority Pass on edelleen loistava tuote usein lentäville matkustajille, jotka käyttävät suuria lentoasemia.

Vaihtoehtoja Priority Passille

DragonPass

Priority Passilla on hyvin samanlainen kilpailija, kiinalainen DragonPass. Olemme julkaisseet englanninkielisen arvostelun DragonPassista.

LoungeKey

LoungeKey on niin ikään luottokorttien mukana tuleva lounge-jäsenyys. Sen lounge-valikoima ei ole yhtä kattava kuin Priority Passilta. Se on silti erittäin hyvä tuote.

Lounge Pass

Harvemmin matkustaville Priority Pass ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Jos tästä huolimatta haluaa vierailla loungeissa muutaman kerran vuodessa, onnistuu se edullisesti muiden vaihtoehtojen avulla. Loungeen voi maksaa normaalin sisäänpääsymaksun tai ostaa business-luokan lipun, mutta nämä vaihtoehdot ovat hinnakkaita.

Harvemmin lounge-palveluja käyttäville suosittelemme ostamaan sisäänpääsyn Lounge Pass -yrityksestä. Lounge Pass nimittäin myy yksittäisiä sisäänpääsyjä huomattavan moneen loungeen noin 40 prosentin alennuksella. Tarkat hinnat löytyvät Lounge Passin omilta kotisivuilta.

Miksi loungeja kannattaa käyttää?

Usean matkaajan mielestä lentokentät ovat stressaavia paikkoja. Ihmisiä on paljon ja on meluisaa. Lentoasemien kahvilat ja ravintolat ovat ylihintaisia. Kevyt ateria, välipala ja kahvi saattavat kustantaa yli 20 euroa. Miksei siis nauttisi loungeiden palveluista samaan hintaan?

Loungessa tunnelma on rauhallinen. Välipalat tai joskus jopa ateriat ovat ilmaisia. Lämpimät, kylmät ja alkoholijuomat kuuluvat normaalisti hintaan. Tuoleja on riittävästi, ne ovat mukavia ja tiloissa on yleensä ilmainen WiFi. Kun on väsynyt, näitä palveluita todella arvostaa.

Loppusanat

Käytämme lentoasemien lounge-palveluita säännöllisesti. Meillä on usein maksukortin mukana tullut lounge-jäsenyys. Kun lounge-jäsenyytemme ei ole ollut voimassa, olemme ostaneet sisäänpääsyjä usein Lounge Pass -palvelusta.

Suosittelemme vertailemaan luottokorttien lounge-etuja. Useat hyvälaatuiset luottokortit ovat linkitetty lounge-sisäänpääsymahdollisuuteen. Luottokorttitarjonta kuitenkin vaihtelee paljon maittain, ja valitettavasti tarjonta Suomessa ei ole erityisen laajaa. Jos lentokenttä-lounget ovat sinulle uusi asia, hyvä strategia on kokeilla niitä kerran kerran. Jos huomaa pitävänsä loungeista ja haluaa vierailla niissä säännöllisemmin, Priority Pass -jäsenyys on hyvä vaihtoehto. Huolellinen vertailu kannattaa joka tapauksessa.

Miten sinä vierailet loungeissa? Kommentoi alle!

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: , ,
Kohde: Suomi

Lue myös

Vinkkejä seuraavalle matkallesi...

Varaa hotellit luotettavalta sivustolta

On järkevää käyttää luotettavia hotellisivustoja. Suosittelemme eurooppalaista booking.comia, jonka sivut ovat käännetty myös suomen kielelle. Booking.com tarjoaa hyvät varausehdot, loistavaa asiakaspalvelua mutta hotellit ovat silti edullisia.

Varaudu yllätyksiin matkalla

Lentoyhtiö saattaa peruuttaa varauksesi yllättäen. Matkalla saattaa tapahtua myös muita epämieluisia asioita. Suosittelemme maksamaan matkan luotettavalla maksukortilla, joka antaa lisäturvaa, tuo säästöä ja on helppo käyttää. Hanki oma Komplett Bank Mastercard, johon kuuluu monipuolisia kuluttomia vakuutuksia.

Älä unohda lomakohteen retkiä

Matkustatpa lähelle tai kauas, lomalle kannattaa suunnitella ohjelmaa. GetYourGuiden kautta varaat edullisia aktiviteetteja vaikka matkan jokaiselle päivälle. Osallistuminen järjestetyille retkille on vaivaton tapa nauttia lomasta.

Lukijoiden kommentit (11)

 1. 17.12.2017 kello 11:42 UTC Merja / Merjan matkassa :

  Mulla on luottokortin kylkiäisenä tullut Priority Pass ja olen hyödyntänyt siihen kuuluvia ilmaisia lounge käyntejä. Asutaan vajaan tunnin ajomatkan päässä lentokentältä ja mielellään tullaan kentällevsen verran ajoissa, että ehditään nauttimaan loungen palveluista. Toki jos on aikainen aamulento, niin sitten jää väliin. Singaporesta lähdettäessä vietimme 1,5 tuntia loungessa ennen yölennolle lähtöä kotiin. Siellä oli kiva syödä ja ottaa parit viinit sekä surffata netissä. Lounge Pass oli mulle uusi juttu. Täytyypä tutustua siihen, sitten kun ilmaiset lounge käynnit on tehty.

 2. 16.12.2017 kello 19:43 UTC Travelloverin Annika :

  Minulla on ollut toistakymmentä vuotta Priority Pass Amexin kylkiäisenä ja rajaton käyttöoikeus. Minusta on kiva mennä Helsingissäkin kentälle sen verran ajoissa, että ehdin ottaa lasillisen loungessa tai syödä mieluummin siinä kiireettömän aamupalan kuin hotkia jotain voileipää aamuviideltä kotona, jos on aikainen lähtö. Aika paljon reissaavana pidän loungemahdollisuutta erinomaisena. Kaikilla suurillakaan kentillä ei valitettavasti PP-loungea ole, esim. Saksassa, jos tulee Suomesta ja jatkaa Schengen-maahan. Se on iso miinus. Kuitenkin Lugthansalla niin hyvät yhteydet, että tulee aika usein käytettyä.

 3. 16.12.2017 kello 9:00 UTC Anna | Tämä matka -blogi :

  Meillä on Amexin kylkiäisenä Priority Pass. Sitä tulee käytettyä hyvin vähän, koska Finnairin kultapossukerholaisina hengailemme yleensä Finnairin Loungessa vaihtojen välissä Helsingissä. Tulemme siis Oulusta koneella, joten yleensä vietämme kentällä kuitenkin sen 1-1,5 tuntia vähintään koneiden välillä.

  Yleensä kuitenkin pyrimme pääsemään loungeen kentillä, koska niissä saa sapuskaa ja netin toimimaan. Jos emme lennä Finnairilla, käytämme Diners Club lounge mahdollisuutta tai sitten juuri tätä Priority Passia. Seuraavaksi sitä tulee höylättyä, kun lähdemme uudeksi vuodeksi Tunisiaa, jollain ”ikinäkuullutkaan” lentoyhtiöllä ja aikaa kentällä on kulutettavana kolme tuntia.

  1. 16.12.2017 kello 18:02 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Finnairin lounget ovat ihan hyvä vaihtoehto. Nykyään vaan saa lentää todella paljon Finnairilla tai heidän yhteistyökumppaneillaan, että saa kultaisen kortin, joka oikeuttaa loungeihin. Jos Oneworldin ahkera käyttäjä, niin Finnairin lounget ovat silloin hyvä ja luonnollinen vaihtoehto.

 4. 15.12.2017 kello 23:52 UTC Heidi / Himomatkaajan turinoita :

  Matkustamme lähes kuukausittain Hki-Vantaalta eikä meillä ole Loungeen tarvetta mennä. Kävin pari kertaa kokeilemassa palvelua jonkin luottokortin myötä tulleen edun myötä ja huomasin ettei jaksa nähdä vaivaa. Syynä se, että asumme pääkaupunkiseudulla ja tulemme kentälle hyvin jämptisti. Tilanne on tietenkin toinen tuolla maailmalla, ja olenkin kuullut Istanbulin kentän Turkish airlines:n loungesta varsin ylistäviä kommentteja...

  1. 16.12.2017 kello 18:00 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Niin joo, Turkish Airlinesin Istanbulin loungea tosin ylistetään. Sinne ei millään lounge-kortilla taida valitettavasti päästä vaan tämä lounge on vain heidän omille asiakkailleen.

  2. 16.12.2017 kello 17:59 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Loungeissa käynti on todellakin mielipiteitä jakava kysymys. Osa haluaa sieltä vain rauhaa, mitä ei tosiaan tarvitse, jos kentälle saa jämptisti.

   Osa kokee sen osana matkan nautintoa. Tiedän, että kaikki eivät pidä lentomatkustamisesta, mutta jos lentämisestä sattuu pitämään, mukava lounge ennen lentoa on kiva lisä. :)

 5. 11.12.2017 kello 13:18 UTC Emma :

  Mulla oli myös Priority Pass kokeilussa viime vuonna, kirjoitin siitä jutun tänne: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/11/10/lentokenttaloungeen-ilman-kultakorttia/. Sittemmin otin käyttöön Finnairin Dinersin ja nyt käytän sillä loungeja vielä vähän halvemmalla kuin PP:lla.

  1. 16.12.2017 kello 17:57 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Saatan olla lukenutkin Lounge-kirjoituksesi aiemmin. Pitää tutustua siihen nyt uusiksi, on nimittäin kiva lukea, mitä joku muu samasta aiheesta kirjoittaa. :)

 6. 10.12.2017 kello 18:03 UTC Pirkko / Meriharakka :

  Muuten ihan asiallinen juttu, mutta tuo paljon matkustaminen ja tarve loungevierailuille ei välttämättä mene ihan käsi kädessä :-) Meitä voisi varmaan 10 lähdöllä Helsinki-Vantaalta pitää paljonkin matkustavina, mutta pääkaupunkiseudulla asuvina tulemme aina kentälle sen verran sopivasti, ettemme Helsingin päässä oikein näe mitään ideaa käväistä vielä loungessa. Paluulennoilla sama juttu useimmiten. Mutta jos lennot eivät ole suoria ja välilaskuaika on sanotaan nyt pitempi kuin 1½ tuntia, ja kenttä on ruuhkainen ja wifitön (usein käyttämistämme välilaskukentistä tällainen on esimerkiksi Istanbul), niin silloin lounge on hintansa väärtti melkein riippumatta siitä, että mitä se maksaa :-)
  Dinersia olemme käyttäneet loungeihin jo pitempään, nyt tuli jonkun luottokorttitarjouksen kylkiäisenä noita Priority Pass -vierailujakin luultavasti tuo neljä, mutta osaltamme kuluja tärkeämpää on se, että tarvittaessa loungeen pääsee ja ilman jotain korttia ei kaikilla kentillä välttämättä, siis vain rahalla, taida päästä mihinkään loungeen.

  1. 16.12.2017 kello 17:55 UTC Niko / Finnoy Travel :

   Ihan hyvä pointti, että Helsingissä ei välttämättä loungea "tarvitse", jos asuu kentän lähellä. Itsekin asun 20 minuutin junamatkan päässä kentästä. Loungea tulee silloin tällöin Helsingissä käytettyä, jos lento lähtee hyvään aikaan. Kiireessä kyllä lounget jää väliin.

Kirjoita kommentti

Vastaat olemassa olevaan kommenttiin.
Uutiskirjeen tilaaminen

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro