×

Seuraa instagram-tiliämme ja näet missä matkustamme! Seuraamme toki myös sinua.

Mitä maksaa Helsingin lentoaseman (all-inclusive) lounge-tilojen käyttö?

Airport restaurant

Kalliin lentoasemaravintolan sijaan lounge on usein mukavampi vaihtoehto.

Kaupallinen yhteistyö: Artikkeli saattaa sisältää yhteistyölinkkejä (nämä merkitty *:llä). Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta kumppanimme saattavat maksaa meille pienen palkkion. Tutustu yhteistyöpolitiikkaamme ymmärtääksesi, keitä suosittelemme.

Loungella tarkoitetaan lentoyhtiön tai kolmannen osapuolen ylläpitämää rauhallista odotustilaa, johon pääsääntöisesti sisältyy veloitukseton tarjoilu. Tyypillisesti tarjoilu on välipalaluonteista sisältäen erilaisia juomia mukaan lukien alkoholijuomat. Luonnollisestikaan näiden tilojen käyttö ei ole ilmaista, vaan normaalit sisäänpääsymaksut ovat usein korkeita. On kuitenkin tapoja päästä sisään selvästi normaalihintaa huokeammalla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on 6 lounge-tilaa:
  • Finnair Schengen Lounge
  • Finnair non-Schengen Lounge
  • Finnair Premium Lounge
  • Scandinavian Airlines Lounge
  • Aspire Lounge
  • Almost Home Lounge

Lounge-tilojen tarkat sijainnit ja aukioloajat löydät lentoaseman omalta kotisivulta.

Finnair Premium Lounge on tarkoitettu ainoastaan kalleimmilla, yleensä business-lipuilla matkustaville ja lisäksi Finnairin tai sen oneworld-yhteistyökumppanin kanta-asiakasohjelman tasokortin haltijoille (yleensä vähintään kultataso). Muihin edellä lueteltuihin lounge-tiloihin on mahdollista tutustua muilla tavoin. Esittelemme nämä tavat lyhyesti.

Yksinkertaisin, mutta ei suinkaan halvin tapa päästä sisään loungeihin on ostaa Business-lippu. Finnairin ja Oneworld-yhtiöiden Business-liput antavat odotetusti pääsyn Finnairin ylläpitämiin loungeihin. Vastaavat Star Alliance -asiakkaat suuntaavat SAS:n loungeen. Muut lentoyhtiöt sijoittavat Business-matkustajansa yleensä kolmannen osapuolen ylläpitämään loungeen eli Helsingin tapauksessa Aspire tai Almost Home -loungeihin.

Usealle matkustajalla loungeen oikeuttavan lentolipun osto rahalla ei ole järkevä vaihtoehto sen moninkertaisen hinnan vuoksi. Tämä ei kuitenkaan lukitse kaikkien loungien ovia. Helpoin huokea tapa päästä sisään on sopivan pankin maksukortin omistaminen. Luottokortit tarjoavat nimittäin usein kylkiäisinä ilmaisia tai alennettuja lounge-käyntejä. Mm. Diners Club -kortin haltijat pääsevät moneen loungeen vain 19 eurolla. Kortin vuosimaksu ei kuitenkaan ole päätä huimaava, joten tämä on hyvä sijoitus aktiivisesti matkustavalle. Myös American Express tarjoaa Gold-korttinsa rinnalle ilmaiseksi Priority Pass -etua, joka oikeuttaa neljään ilmaiseen lounge-käyntiin. Mikä parasta, kyseisen luottokortin ensimmäisen vuoden vuosimaksu on 0 euroa. Luottokorttiyhtiön omia Amex Loungeja Helsingin lentoasemalla ei ole.

Priority Pass on yritys, joka myy eri tasoisia lounge-kortteja. Nämä kortit ovat voimassa kaikilla suurilla kentillä ja oikeuttavat lounge-sisäänpääsyyn. Priority Pass -kortti tulee usein ilmaiseksi myös monen luottokortin mukana kuten edellä mainitun American Express-kortin yhteydessä. Myös Nordea ja Aktia tarjoavat tiettyjä kortteja, joihin Priority Pass sisältyy vakiona. Priority Pass -kortin voi ostaa toki rahallakin. Kortteja on monen tasoisia, ja yleensä luottokorttien mukana tulevat kortit sisältävät 4 ilmaista lounge-käyntiä, jolloin lisäkäynnit maksavat 24 euroa. Rahalla voi ostaa myös rajoittamattoman Priority Pass -kortin, jolla lounge-käyntien määrää ei ole rajoitettu. Tämän kortin hinta on 399 euroa.

Olemme kirjoittaneet erillisen arvostelun Priority Passista.

Jos et omista sopivaa lounge-korttia tai haluat vain testata loungea kerran, kertakäynnin loungeen voi tehdä alennettuun hintaan Lounge Pass -yrityksen* kautta. Kyseinen brittiläinen yritys myy selvästi alennettuja sisäänpääsyjä maailman lentokenttäloungeihin, ja valikoimaan kuuluu myös Helsingin lentoasema. Jos vierailet loungeissa useasti vuoden aikana, Priority Pass* lienee sinulle parasta vaihtoehto.

Eräs monen matkustajan ulottuvilla oleva mahdollisuus matkan laadun nostamiseen on matkustusluokan korotus lentoyhtiöiden lentomaileilla. Euroopan sisäisiin lentoihin korotukset maksavat pisteillä mitattuina vähän. Mm. Finnair antaa toisinaan huokeita korotustarjouksia ja SAS kauppaa korotuksia huutokauppaperiaatteella. Korotuksia voi ostaa myös pelkällä rahalla kohtuullisen halvalla. Matkustusluokan korotukseen kuuluu lounge-sisäänpääsy, joten tämä on usein kokonaisvaltaisesti hyvin kustannustehokas tie loungeihin.

Taulukko 1. Esimerkkejä lounge-tiloihin pääsystä ilman kallista lentolippua tai lentoyhtiöiden tasojäsenyyksiä.
Lounge Ylläpitäjä Sijainti Sisäänpääsytapa Hinta
Finnair Lounge Finnair Schengen / Non-Schengen alue Etukäteen ostettu voucher Finnair Plus -asiakkaille 29,25 € + 1 000 pistettä
tai 13 000 pistettä (hinta vaihtelee)
Finnair Lounge Finnair Schengen / Non-Schengen alue Matkustusluokan korotus 7500 - 10 000 pistettä / suunta Euroopan sisällä
SAS Lounge Scandinavian Airlines Schengen-alue Matkustusluokan korotus alkaen 5000 Eurobonus-pistettä huutokauppaperiaatteella,
huutokaupassa voi tarjota myös rahaa.
Aspire Lounge
(linkki arvosteluun)
Swissport Schengen-alue Diners Club
tai Priority Pass
19 euroa / käynti suomalaisella Dinersilla
tai sisäänpääsy Priority Pass:lla
Almost Home -lounge SSP Finland Non-Schengen -alue Diners club
tai Priority Pass
19 euroa / käynti suomalaisella Dinersilla
tai sisäänpääsy Priority Pass:lla

Huom. SAS:n loungeen sisäänpääsyn ostaminen edellyttää SAS:n lentolippua. Finnairin loungeen voucherin voi ostaa ilman Finnairin lentolippua, mutta voucherilla ei pääse loungeen ruuhkatunteina.

Loungeja kannattaa vakavasti harkita lentoaseman ravintoloiden korvikkeina. Jokaisen kannattaa miettiä, mikä on itselleen paras tapa hankkia pääsyoikeus. Tähän vaikuttaa usein matkustamisen määrä, ja esimerkiksi se, mitä luottokortteja omistaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnair Lounget ovat erityisen tyylikkäitä. Näihin on kuitenkin vaikea päästä ilman Finnairin lentolippua. Schengen-alueen ulkopuolelle matkustaessa paras valinta onkin Almost Home -lounge, joka on saanut paljon positiivista julkisuutta. Suosittelemme kokemaan tämän, jos et vielä ole siellä ollut.

Kokeile loungeja edullisemmalla hinnalla Lounge Pass- tai Priority Pass -palvelujen kautta

Matkailijalle, jolla ei ole pääsyä loungeihin luottokorttien tai lentolippujen kautta, suosittelemme muutamaa edullista vaihtoehtoa.

Helsingin lentoaseman Schengen-puolen Aspire Loungeen voit ostaa kertasisäänpääsyn Lounge Pass -yritykseltä* hintaan 22 puntaa. Lounge Pass myy lounge-sisäänpääsyjä myös muille suurille kentille jopa alle 20 punnan hintaan. Näissä vouchereissa ei yleensä ole mitään rajoituksia ruuhkatuntien suhteen ja ne on mahdollista myös peruuttaa suunnitelmien muuttuessa. Tällöin rahat palautetaan. Suosittelemme kuitenkin lukemaan ehdot ennen ostotapahtumaa, sillä niihin on saattanut tulla muutoksia viime tarkistuksemme jälkeen.

Säännöllisesti loungeissa vieraileville niin Suomessa tai ulkomailla suosittelemme Priority Pass -korttia*, joka on saatavana eri tasoisena. Halvimmassa kortissa maksat jokaisesta vierailusta erikseen ja kallein kortti (399 euroa) sisältää rajoittamattomat lounge-vierailut.

Suosittelemme myös tutustumaan kirjoittamaamme luottokorttivertailuun, sillä joihinkin luottokortteihin kuuluu ilmainen Priority Pass. Lisäksi olemme keränneet listan hyvistä ja luotettavista itsekin käyttämistämme matkailuun liittyvistä palveluista.

Lounge Pass

Helsingin lentoaseman lounget Pinterest

Piditkö artikkelista? Jos kyllä, haluaisitko lisätä yllä olevan kuvan Pinterestiin?

Päivitämme artikkeleja saadessamme lisää tietoa. Tätä artikkelia on päivitetty viimeksi 21.06.2018.


Booking.com

Kommentit (0)

Lisää kommentti


Sallitut HTML-tagit: <b><i><br>
Kommentti: