Helsingin lentoaseman lounget: kattava opas

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 10.10.2019 | 21. kesäkuuta 2017
 • English version
Airport restaurant
VARAA NYT

Kalliiden lentoasemaravintoloiden sijaan suosittelemme kokeilemaan loungeja.

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Helsingin lentoaseman lounge-tilojen sijainnit
 2. Ketkä pääsevät loungeihin?
  1. Usein kysyttyjä kysymyksiä
  2. Edullinen kertakäynti loungessa
 3. Yhteenveto Helsingin loungeista

Loungella tarkoitetaan lentoyhtiön tai kolmannen osapuolen ylläpitämää rauhallista odotustilaa, johon pääsääntöisesti sisältyy veloitukseton tarjoilu. Tyypillisesti tarjoilu on välipalaluonteista sisältäen erilaisia juomia mukaan lukien alkoholijuomat. Luonnollisesti lounge-tilojen käyttö ei ole ilmaista, vaan sisäänpääsymaksut ovat usein korkeita. Artikkelissa kerromme huokeampia tapoja vierailla loungeissa.

Helsingin lentoaseman lounge-tilojen sijainnit

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on 8 lounge-tilaa:

Kaikki lounget sijaitsevat turvatarkastusten jälkeen, joten vierailijalla tulee olla voimassa oleva Boarding Pass.

Aspire Lounge on helppo löytää Schengen-alueelta turvatarkastuksen jälkeen portin 27 luota yläkerrasta (3. kerros). Opasteet ovat selkeät.

Sohvia Aspire-loungessa

Aspire Lounge tarjoaa rennon tunnelman lisäksi kevyttä syötävää, naposteltavaa ja juomia.

Fly Inn -ravintola sijaitsee Aspire Loungen vieressä.

Fly Inn Restaurant sisäänpääsy

Fly Inn -ravintola sijaitsee Aspire Loungen vieressä.

Finnair Schengen -lounge sijaitsee myöskin turvatarkastuksen jälkeen terminaalin kulmaosassa yläkerrassa (3. kerros). Portaat ylös lähtevät portin 22 luota.

Finnair-lounge sisäänpääsy

Finnairin Schengen-lounge sijaitsee näkyvällä paikalla terminaali 2:n kulmassa portin 22 luona.

SAS Lounge sijaitsee Schengen-alueella turvatarkastuksen jälkeen portin 13 luona samassa tasossa kuin lähtöportit. Tämä on ainoa lounge terminaalissa 1.

Almost@home-lounge on yllättävän hankala löytää. Lounge sijaitsee passintarkastuksen jälkeen portin 31 läheisyydessä Duty Free -kaupan takana. Opasteet ovat huonot, ja niitä kannattaa etsiä kaupan sisäosasta WC-tilojen läheltä.

Finnair non-Schengen Loungen ja Finnair Premium Loungen löytää helposti passintarkastuksen jälkeen porttien 50(a,b,c...) läheltä. Portit 50 (a,b,c...) sijaitsevat lisäosassa, johon johtaa pieni käytävä. Finnairin lounget ovat kohdassa, josta käytävä porteille 50(a,b,c...) alkaa.

Plaza Premium Lounge sijaitsee passintarkastuksen jälkeen hieman ennen porttia 40 samassa tasossa kuin lähtöportit. Käytävää suoraan kävellessä portin 34 jälkeen tulee portti 40 ja lounge sijaitsee oikealla puolella ennen portin 40 ohitusta.

Ketkä pääsevät loungeihin?

Finnair Premium Lounge on tarkoitettu ainoastaan kalleimmilla, yleensä business-lipuilla matkustaville ja lisäksi Finnairin tai sen oneworld-yhteistyökumppanien kanta-asiakasohjelman tasokortin haltijoille (yleensä vähintään kultataso). Myös tavalliset Finnair Lounget ovat tarkoitettu lähinnä Finnairin ja sen yhteistyökumppaneiden omille asiakkaille, mutta sisään pääsee myös pelkällä rahalla kalliihkolla hinnalla. Muihin edellä lueteltuihin lounge-tiloihin on mahdollista tutustua muilla tavoin ja yleensä edullisemmin.

Yksinkertaisin, mutta ei suinkaan halvin tapa päästä sisään loungeihin on ostaa Business-lentolippu. Finnairin ja oneworld-yhtiöiden Business-liput antavat odotetusti pääsyn Finnairin ylläpitämiin loungeihin. Vastaavat Star Alliance -asiakkaat suuntaavat SAS:n loungeen. Muut lentoyhtiöt sijoittavat Business-matkustajansa yleensä kolmannen osapuolen ylläpitämään loungeen eli Helsingin tapauksessa Aspire Loungeen, Almost@home-loungeen tai Plaza Premium Loungeen. Fly Inn -ravintola ei ole perinteinen lentokenttälounge, mutta Priority Passilla ravintolasta voi lunastaa aamiais- tai lounasbuffetin.

Usealle matkustajalla loungeen oikeuttavan lentolipun osto rahalla ei ole järkevä vaihtoehto sen moninkertaisen hinnan vuoksi. Tämä ei kuitenkaan sulje kaikkien loungien ovia. Helpoin huokea tapa päästä sisään on sopivan pankin maksukortin omistaminen. Luottokortit tarjoavat nimittäin usein kylkiäisinä ilmaisia tai alennettuja lounge-käyntejä. Mm. Diners Club -kortin haltijat pääsivät moneen loungeen vain 19 eurolla. Valitettavasti uusia Diners Club -kortteja ei Suomessa enää myönnetä, ja vanhatkin kortit olivat voimassa vain 31.5.2019 asti. Diners Clubin tilalle on mahdollista hankkia Eurocard Gold (50 euroa / vuosi), joka tarjoaa alennettuja hintoja etenkin pohjoismaisten lentoasemien loungeihin. American Express tarjoaa Gold-korttinsa rinnalle Priority Pass -etua, joka oikeuttaa neljään ilmaiseen lounge-käyntiin. Luottokorttiyhtiön omia Amex-loungeja Helsingin lentoasemalla ei ole, mutta kolme Priority Pass -loungea kylläkin. Paremmalla Amex Platinum -kortilla veloituksettomien lounge-käyntien määrää ei ole rajoitettu.

Lue arvostelumme American Express Platinum -kortista.

Priority Pass on palvelu, joka myy eri tasoisia loungejäsenyyksiä. Nämä ovat voimassa kaikilla suurilla kentillä ja oikeuttavat lounge-sisäänpääsyihin. Priority Pass -kortti tulee usein ilmaiseksi myös monen luottokortin mukana kuten edellä mainitun American Express-kortin yhteydessä. Myös Nordea ja Aktia tarjoavat luottokortteja, joihin Priority Pass sisältyy vakiona. Priority Pass -jäsenyyden voi ostaa toki rahallakin. Kortteja on monen tasoisia, ja yleensä luottokorttien mukana tulevat kortit sisältävät 4 ilmaista lounge-käyntiä, jolloin lisäkäynnit maksavat 28 euroa. Rahalla voi ostaa myös rajoittamattoman Priority Pass -kortin, jolla lounge-käyntien määrää ei ole rajoitettu. Tämän kortin hinta on 399 euroa.

Olemme kirjoittaneet erillisen arvostelun Priority Passista.

Lounge Club ja Lounge Key ovat Priority Passin kaltaisia lounge-ohjelmia, jotka sisältyvät tiettyihin luottokortteihin. Lounge Key ja Lounge Club -jäsenyyksiä ei voi ostaa rahalla vaan ne tulevat luottokortin mukana. Kyseiset jäsenyydet tarjoavat Helsingissä sisäänpääsyn samoihin loungeihin kuin Priority Pass.

Lounge-ohjelmien jäsenyydet eivät takaa, että vierailu loungessa on veloitukseton. Yleensä näin on rajoituksetta kalleimmilla jäsenyystasoilla, mutta halvemmilla tasoilla vierailu saattaa maksaa noin 25-30 euroa sen jälkeen, kun on käyttänyt jäsenyyteen kuuluvat muutamat ilmaiset vierailukerrat.

Jos et omista sopivaa lounge-korttia tai haluat vain testata loungea kerran, kertakäynnin loungeen voi tehdä alennettuun hintaan Lounge Pass -yrityksen kautta. Kyseinen brittiläinen yritys myy alennettuja sisäänpääsyjä maailman lentokenttäloungeihin, ja valikoimaan kuuluu myös Helsingin lentoasema. Jos vierailet loungeissa useasti vuoden aikana, Priority Pass lienee sinulle parasta vaihtoehto.

Eräs monen matkustajan ulottuvilla oleva mahdollisuus matkan laadun nostamiseen on matkustusluokan korotus lentoyhtiöiden lentomaileilla. Euroopan sisäisiin lentoihin korotukset maksavat pisteillä mitattuina vähän. Mm. Finnairilla on toisinaan huokeita korotustarjouksia ja SAS kauppaa korotuksia huutokauppaperiaatteella. Korotuksia voi ostaa myös pelkällä rahalla kohtuullisen halvalla. Matkustusluokan korotukseen kuuluu lounge-sisäänpääsy, joten tämä on usein kokonaisvaltaisesti hyvin kustannustehokas tie loungeihin.

Taulukko 1. Esimerkkejä lounge-tiloihin pääsystä ilman kallista lentolippua tai lentoyhtiöiden tasojäsenyyksiä.
Lounge Sisäänpääsytapa Hinta
Finnair Lounge Etukäteen ostettu voucher Finnair Plus -asiakkaille 29,25 € + 1 000 pistettä
tai 13 000 pistettä (hinta vaihtelee).
Finnair Lounge Matkustusluokan korotus 7500 - 10 000 pistettä / suunta Euroopan sisällä.
SAS Lounge Matkustusluokan korotus alkaen 5000 Eurobonus-pistettä huutokauppaperiaatteella,
huutokaupassa voi tarjota myös rahaa.
Aspire Lounge Eurocard Gold,
Priority Pass,
Lounge Key,
Lounge Club,
Diners Club
25 euroa / käynti Eurocardilla
Lounge-ohjelmilla hinnastojen mukaisesti.
Almost@home-lounge Priority Pass,
Lounge Key,
Lounge Club,
Diners Club
Lounge-ohjelmilla hinnastojen mukaisesti.
Plaza Premium Lounge Priority Pass,
Lounge Key,
Lounge Club
Lounge-ohjelmilla hinnastojen mukaisesti.
Fly Inn -ravintola Priority Pass,
Lounge Key,
Lounge Club
Ei perinteinen lounge vaan buffet.

SAS:n loungeen sisäänpääsyn ostaminen edellyttää SAS:n lentolippua. Myös Finnair edellyttää voucherilla sisääntulevilta Finnairin tai Norran operoimaa lentoa ja voucherit ovat yleensä voimassa vain ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Finnair Plus -pisteillä ostettu sisäänpääsy-voucher oli etenkin ennen hyvä vaihtoehto. Voucherin sai pienellä pistemäärällä + 20 eurolla. Nykyään voucher on kalliimpi, ja sen käyttö ei ole sallittua ruuhka-aikoina. Tämä rajoittaa merkittävästi sisäänpääsymahdollisuuksia. Muistikuviemme mukaan Finnair ei ennen myöskään rajoittanut voucherilla sisäänpääsyä vain omille asiakkailleen vaan sisään pääsi minkä tahansa lentoyhtiön lipulla.

Mielestämme Finnairin lounge-voucherit eivät rajoitusten valossa ole kovin houkutteleva vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin seurata Finnairin markkinointia, sillä toisinaan vouchereita myydään kaksi yhden hinnalla, jolloin hinta on kilpailukykyinen.

Loungeja kannattaa vakavasti harkita lentoaseman ravintoloiden korvikkeina. Jokaisen kannattaa miettiä, mikä on itselleen paras tapa hankkia pääsyoikeus. Tähän vaikuttaa matkustamisen määrä, ja esimerkiksi se, mitä luottokortteja omistaa. Sisäänpääsytapa vaikuttaa lisäksi siihen, mitkä lounget ovat käytettävissäsi.

Plaza Premium Lounge on Helsingin lentoaseman uusin tulokas. Tämä kansainvälinen lounge-ketju on tunnettu hyvästä tasostaan, mutta Plaza-lounget ovat myös hieman hintavia. Helsingissä 2 tunnin sisäänpääsy maksaa noin 50 dollaria. Plaza Premium Loungeen pääsee nykyään myös Priority Pass -jäsenyydellä, jolloin Priority Pass antaa hyvää vastinetta rahalle..

Oletko matkalla Gran Canarialle? Las Palmasin lentoasemalla on viihtyisä Priority Pass -lounge, Sala Galdos.

Suomen muilla lentoasemilla ei vastaavia loungeja ole. Onneksi kuitenkin lähes kaikilta maailman suurimmilta lentokentiltä lounget löytyvät, ja niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Edullinen kertakäynti loungessa

Helsingin lentoasemalla on mahdollista varata edullinen kertasisäänpääsy Aspire Loungeen ja Plaza Premium Loungeen riippumatta siitä, millaisella lentolipulla matkustaa.

 • Schengen-alue: Aspire Lounge (varaa)
 • Non-Shengen -alue: Plaza Premium Lounge (varaa)

Yhteenveto Helsingin loungeista

Matkailijalle, jolla ei ole pääsyä loungeihin luottokorttien tai lentolippujen kautta, suosittelemme edullisia vaihtoehtoja.

Helsingin lentoaseman Schengen-puolen Aspire Loungeen voit ostaa kertasisäänpääsyn Lounge Pass -yritykseltä hintaan 22 puntaa. Lounge Pass myy lounge-sisäänpääsyjä myös muille suurille kentille jopa alle 20 punnan hintaan. Näissä vouchereissa ei yleensä ole mitään rajoituksia ruuhkatuntien suhteen ja ne on mahdollista myös peruuttaa suunnitelmien muuttuessa. Tällöin rahat palautetaan. Suosittelemme kuitenkin lukemaan ehdot ja tarkastamaan hinnat ennen ostotapahtumaa, sillä niihin on saattanut tulla muutoksia viime tarkastuksemme jälkeen.

Non-Schengen alueella kannattaa valita Plaza Premium Lounge, joka on tunnettu huippulaadustaan. Lounge saattaa olla ruuhkainen, joten sisäänpääsy kannattaa ostaa etukäteen Plaza Premiumin kotisivuilta. Tähän loungeen pääsee myös Priority Pass -jäsenyydellä.

Jos etsit hieman edullisempaa non-Schengen loungea, Almost@home on tällöin hyvä valinta. Almost@home-loungeen voi ostaa sisäänpääsyn LoungeBuddyn kautta hintaan 34 euroa, mutta maksuvälineenä käy vain American Express.

Säännöllisesti loungeissa vieraileville niin Suomessa tai ulkomailla suosittelemme Priority Pass -korttia, joka on saatavana eri tasoisena. Halvimmassa kortissa maksat jokaisesta vierailusta erikseen ja kallein kortti (399 euroa) sisältää rajoittamattomat lounge-vierailut. Helsingissä Aspire Lounge, Plaza Premium Lounge, Almost@home Lounge ja Fly Inn -ravintola kelpuuttavat Priority Passin.

Tutustu myös kirjoittamaamme luottokorttivertailuun, sillä joihinkin luottokortteihin, kuten amex-kortteihin, kuuluu ilmainen Priority Pass -jäsenyys. .

Helsingin lentoaseman lounget Pinterest

Piditkö artikkelista? Jos kyllä, haluaisitko lisätä yllä olevan kuvan Pinterestiin?

Avainsanat: ,

Laadukkaampi ja turvallisempi matka

Palkitse itsesi...

Aloita matkasi mukavasti jo lentoasemalla. Kutsu itsesi lentokenttä-loungeen ostamalla edullinen kertasisäänpääsy Lounge Pass -palvelusta tai hanki rajattomat sisäänpääsyt Priority Passilta.

Säästä rahaa kohteeseen...

Matkabudjettia on helppo pienentää hintoja vertailemalla, ja siten säästät rahaa itse kohteeseen! Hotelscombined.com ja Skycanner ovat kaksi suosikkityökaluamme.

Huoletonta matkustamista...

Me kaikki toivomme matkan sujuvan hyvin. Valitettavasti matkan tapahtumat eivät aina ole mukavia. Viisaana matkaajana voit vähentää riskejäsi hankkimalla matkavakuutuksen. Lue matkavakuutusartikkeliimme tai mikset pyytäisi tarjousta World Nomadsilta.

Kommentit (0)

Lisää kommentti


Sallitut HTML-tagit: <b><i><br>
Kommentti: