Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Airplane

Lentopisteet saattavat tarjota sinulle mahdollisuuden ilmaisiin lentoihin.

Arvostelu Finnair Plus -kumppanikampanjasta

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 29.05.2020 | 14. huhtikuuta 2017

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Kampanjan idea
 2. Osallistumiseni valitsemieni kumppanien kautta
 3. Kampanjan toteutus ja sujuvuus
 4. Ongelmien ratkaisu ja asiakaspalvelu
 5. Arvio kampanjakokonaisuudesta asiakkaan kannalta
  1. Hyöty
  2. Kampanjan tekninen toteutus
  3. Asiakaspalvelun sujuvuus
  4. Asiakaspalvelun ystävällisyys
  5. Kokonaisarvio

Kampanjan idea

Finnair Plus julkaisee aika ajoin kampanjoita, joihin osallistumalla on mahdollisuus ansaita ylimääräisiä lentomaileja. Tammikuussa 2017 Finnair julkaisi kampanjan, jossa oli mahdollista ansaita 5 000 - 20 000 palkintolentopistettä käyttämällä Finnair Plus -yhteistyökumppanien palveluita.

Kampanja oli voimassa 15.1.2017 - 31.3.2017, jolle välille tapahtumien tuli osua, ja itse ansaitut bonuspisteet Finnair tilittää 5.5.2017 mennessä.

Taulukko 1. Pisteiden määrä määräytyi käytettyjen yhteistyökumppanien palveluiden määrän mukaan.
Käytettyjen kumppanien määrä Ansaittujen palkintopisteiden määrä
5 - 9 5 000
10 - 14 10 000
15 - 19 15 000
> 20 20 000

Osallistumiseni valitsemieni kumppanien kautta

Koska Finnairin yhteistyökumppanien lista on suuri, päätin osallistua kampanjaan tavoitteena käyttää viittä eri yhteistyökumppania saadakseni 5000 palkintopistettä. Arvioin, että suurempaa pistemäärää ei kannata tavoitella, koska silloin hyödyn saamiseen menisi hyötyä enemmän rahaa. Näin ollen valitsinkin viisi mahdollisimman edullista Finnair-partneria.

Listassani oli automaattisesti Finnair Plus Diners -luottokortti, sillä minulla oli kortti jo aiemmin. Näin ollen olin käyttänyt yhtä yhteistyökumppania jo ennen kampanjan alkua. Toinen yhteistyökumppani tuli helposti asioimalla Stockmannilla mitä tahansa ostamalla. Kolme muuta toimijaa oli kuitenkin hieman vaikeampi valita. Päädyin ostamaan elokuvalippuja piste+raha -yhdistelmällä Finnkinoon, koska elokuvissa käyn muutenkin. Lisäksi ostin piste+raha -yhdistelmällä tax free -lahjakortin Finnairin lennolle. Viides käyttämäni palvelu oli ruokabuffet lentoasemalla SSP Finlandin ravintolassa.

Palvelujen ostoon rahaa meni noin 72 euroa + 1 400 olemassa olevaa pistettä. Toki tällä summalla sain elokuvalippuja, 20 euron tax free -lahjakortin ja muita palveluita. Sain myös noin 50 Finnair plus -pistettä normaalina hyvityksenä ja lopulta palkintona pitäisi tulla 5 000 lisäpistettä.

Laskelmieni mukaan jäin noin 3600 Finnair Plus -pistettä voitolle. Kampanjaan käyttämäni 1400 pistettä eivät toki menneet hukkaan nekään, sillä sain niillä alennusta yhteiskumppaneilta.

Kampanjan toteutus ja sujuvuus

Kampanjan toteutus ontui. Kun kampanja julkaistiin, kyselin lisätietoa Finnair -chatin kautta. Asiakaspalvelija ei osannut vastata kysymyksiin, koska Finnair ei ollut tiedottanut häntä sisäisesti. Ystävällisesti hän kuitenkin palasi asiaan myöhemmin sähköpostilla, joten tämä ei ollut suuri ongelma.

Suurin ongelma oli kuitenkin pisteiden tilittäminen. SSP Finlandilla asioidessani en saanut pisteitä (ja siten en myöskään tapahtumamerkintää), vaikka toimin täysin ohjeiden mukaan. SSP Finland ja Finnair pallottelivat minua toistensa luokse vuorotellen, ja kertoivat vian olevan vastapuolessa. Vaikka kerroin Finnairille tarkan tapahtuma-ajan ja kuitin numeron, ongelmaa ei haluttu ratkaista ilman todistetta. Finnair jätti todisteen hankkimisen asiakkaan vastuulle, eikä halunnut auttaa asiassa näkemättä mustaa valkoisella.

Ongelmien ratkaisu ja asiakaspalvelu

Kohtuullisen vaivan jälkeen sain Finnairin vakuutettua asioimisestani SSP Finlandilla, ja tästä tapahtumasta ansaitsemani puuttuvat pisteet tilitettiin minulle. Vika oli SSP Finlandin väärin kirjaamissa tiedoissa. Tämä on enemminkin tapa kuin vahinko, sillä sama asia tapahtui ystävälleni. Finnairia ei tuntunut haittaavan pisteiden puuttuminen, sillä sehän on heille vain etu.

Vaikka kaikki 5 tapahtumaa näkyvät nyt tililläni, luvattua 5000 pistettä en vieläkään ole saanut. Olen ottanut Finnairiin yhteyttä asian suhteen, joten todennäköisesti tämäkin ongelma ratkeaa. Sujuvasti tämä kampanja ei kuitenkaan sujunut.

Arvio kampanjakokonaisuudesta asiakkaan kannalta

Hyöty

Kampanjan tekninen toteutus

Asiakaspalvelun sujuvuus

Asiakaspalvelun ystävällisyys

Kokonaisarvio

Sanallisesti kuvattuna kampanja oli mielenkiintoinen, mutta sen hyöty kuluihin nähden jäi vähäiseksi. Kampanja toteutettiin teknisesti vaatimattomasti, sillä pisteiden kirjaamattomuus tuntuu olevan jatkuva ongelma. Havaitut ongelmat kyllä korjattiin, mutta palvelualttius ongelmien korjaamiseen ei ollut parasta.

Osallistuitko sinäkin tähän tai vastaavaan kampanjaan? Jaa kokemuksesi kommenttiosioon. Olemme myös iloisia, jos tykkäät Facebook-sivustamme alla olevalla painikkeella.

Lue myös

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: ,
Kohde: Suomi

Vinkit matkalle...

Loman odotus tuo energiaa

Matkustaminen on toivottavasti jälleen mahdollista kesän lähestyessä. Nyt on hyvä aika suunnitella kesäloman matkoja ja nauttia lentoyhtiöiden vielä edullisista hinnoista. Lentojen hintojen vertaileminen onnistuu helposti Skyscanner-palvelussa.

Varaa laatuhotellit edullisesti

Laadukkaitakin hotelleja myydään usein yllättävän edullisesti. Me vertailemme hotellihintoja HotelsCombined-vertailukoneella, jonka käyttäminen on erittäin helppoa. Olemme säästäneet merkittäviä summia olemalla hintatietoisia.

Tutustu aktiviteetteihin

Matkustatpa lähelle tai kauas, lomalle kannattaa suunnitella ohjelmaa. GetYourGuiden kautta varaat edullisia aktiviteetteja vaikka matkan joka päivälle. Osallistuminen järjestetyille retkille on vaivaton tapa nauttia lomasta.

Lukijoiden kommentit (0)

Kirjoita kommentti

Vastaat olemassa olevaan kommenttiin.
Uutiskirje

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro