Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Agoda
VERTAILE HINTOJA

Agoda on hotellivarauspalvelu, jolla on sulava webbikäyttöliittymä. (kuva Agodan www-sivulta)

Miten varaan halpoja lentoja ja hotelleja?

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 28.05.2020 | 7. huhtikuuta 2017
 • English version

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Miksi lentohintoja kannattaa vertailla?
 2. Milloin kannattaa varata?
 3. Lentojen hintavertailutyökalut
  1. Skyscanner
  2. Momondo
  3. Lentohakukoneiden käyttö tiivistettynä
  4. Vertailukoneet eivät löydä kaikkia hintoja
 4. Hotellivertailutyökalut
  1. Trivago
  2. Hotelscombined.com
  3. Momondo
  4. Parhaan hinnan takuu
  5. Yksittäisiä käyttämiämme hotellivarauspalveluita
   1. Booking.com
  6. Yhteenveto
 5. Innovatiivisempaa hotellien varausta
  1. Pointshound
  2. Rocketmiles
 6. Suoraan lentoyhtiöstä tai hotellista varaaminen
  1. Hyödyt
  2. Haitat
 7. Lopuksi

Keräsimme kokoelman tietoa, miten halpoja lentoja ja hotelleja kannattaa varata. Tämän artikkelin ehdotukset saattavat olla kokeneille matkustajille hyvinkin tuttuja, mutta uskomme kokemattomampien matkustajien hyötyvän näistä neuvoista.

Miksi lentohintoja kannattaa vertailla?

Suurin osa ihmisistä pitää edullisista hinnoista. On tavanomaista ostaa polttoaine huoltoasemalta, josta sitä saa edullisesti. Elintarvikkeita voi saada edullisemmin tarjousten aikana. Miksi emme siis soveltaisi samoja oppeja lento- ja hotellivarauksiin.

Halvan lennon tai hotellin varaaminen ei ole sen monimutkaisempaa kuin edullisen huoltoaseman löytäminen. Jos sinulla on tiedossa hotelli tai lento, jonka haluat, miksi maksaisit siitä enemmän kuin on tarvetta. Voit nimittäin pienellä työllä löytää useita eri hintoja samalle hotellille ja lennolle. Säästösi voi olla entistä suurempaa, jos olet joustava. Varaamalla vaihdollisen lentoyhteyden huonommalla lentoaikataululla voit saavuttaa merkittävän säästön. Hotellin sijaitseminen keskustan ulkopuolella johtaa usein myös alempaan hintaan. Tärkeää onkin, että tiedät, mitä haluat ja vasta tämän jälkeen alat vertailla vaihtoehtoja.

Milloin kannattaa varata?

On monenlaisia ohjeita, jotka kertovat, mikä on paras ajankohta lennon tai hotellin varaamiselle. Eräät ohjeet suosittelevat varaamista kaksi kuukautta ennen matkaa ja toiset kuusi kuukautta ennen. Omien kokemustemme mukaan on hyvin vaikeaa määrittää tällaista kaiken kattavaa sääntöä.

Yksi asia kuitenkin on selvää. Yleensä ajoissa varaaminen kannattaa sekä lentojen että hotellien suhteen. Lentojen ja hotellien hinnat kuitenkin määrittyvät automaattisesti salaisten algoritmien kautta, mihin vaikuttavat mm. niiden varaustilanteet. Algoritmit ovat erilaisia eri lentoyhtiöillä ja hotellipalveluilla. Näin ollen on vaikeaa sanoa, miten ajoissa varaaminen kannattaa tehdä.

Jotta pääsisit hyvään tulokseen, sinun on hyvä olla tietoinen normaalista hintatasosta. Aloita hintojen seuraaminen hyvissä ajoin ennen matkaa. Kun tunnet normaalin hintatason, tiedät, mikä on halpa hinta. Varausta ei kannata jättää viime hetkiin, vaikka joskus hyviä tarjouksia voi tulla silloinkin, vaan joka tapauksessa varaus on järkevää tehdä ajoissa. Erityisesti halpalentoyhtiöiden halvin lippuluokka myydään loppuun hyvin nopeasti, joten näiden varaaminen on järkevää tehdä heti, kun löydät hyvän hinnan.

Viikonpäivä vaikuttaa myös hintatasoon. Suosittelemme tekemään varauksen ajanhetkenä, jolloin uskot kysynnän olevan pientä.

Lentojen hintavertailutyökalut

Yksinkertainen tapa vertailla lentohintoja on käydä eri lentoyhtiöiden webbisivuilla ja suorittaa lukuisia hakuja. Tämä kuitenkin vie paljon aikaa ja on siten epätehokasta. Vaikka sinulla olisi mahdollisuus tähän aikaa vievään selailuun, todennäköisesti et koskaan löydä halvinta hintaluokkaa. Lentoyhtiöt nimittäin eivät aina näytä halvimpia hintoja omalla kotisivullaan. Lisäksi saapuessasi suoraan heidän kotisivulleen he saattavat tämän havaitessaan näyttää korkeampia hintoja, koska olettavat sinun olevan tekemättä hintavertailua. Tätä kutsutaan myös kanta-asiakkuudeksi, mutta kanta-asiakkuus harvoin kannattaa, ainakaan rahan takia. Muita syitä toki saattaa olla.

Joten jos haluat säästää rahaa matkallesi, harkitse seuraavien työkalujen soveltamista, niin säästät helposti satojakin euroja.

Skyscanner

Skyscanner on suosikkimme vertailutyökaluista. Työkalu on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä hintavertailusivustoista ja se toimii hyvin. Markkinoilla on nykyään huomattava määrä vastaavia palveluita, mutta niiden erot ovat hyvin vähäiset. Työkalut löytävät likipitäen samansuuruiset hinnat, joten voit suosiolla käyttää lempivertailukonettasi.

Palvelun web-versiota voit käyttää osoitteessa www.skycanner.fi* tai voit asentaa appin puhelimeesi tai tablettiiisi. Skyscannerilla hintojen vertailu on visuaalista ja halvan hinnan löytäminen on kohtuullisen helppoa. Löydettyäsi halvan hinnan Skyscannerohjaa sinut varaussivustolle, jossa suoritat itse varauksen. Toisin sanoen et koskaan tee varausta Skyscannerissa vaan jollain sen yhteistyökumppanin sivustolla.

Parasta kuitenkin mainita muutama varoitus ennen kuin jatkat. Skyscanner vertailee hintoja lukuisilla internet-matkasivustoilla. Tulokseksi saat pitkän listan hinnoista eri sivustoilla. Välttämättä aina ei ole viisasta tehdä varausta halvimmalla sivustolla. Harkitse siirtymistä sivustolle, jota pidät luotettavana. Vertaile lisäksi lisämaksuja. Monet matkatoimistot veloittavat luottokorttimaksuja, ja Skyscanner ei vertaile niitä. Näin ollen Skyscannerinkin käyttö edellyttää sinulta edelleen pientä käsityötä.

Saatat tuntea olosi epävarmaksi näiden varoitusten jälkeen. Jos et osaa arvioida kolmannen osapuolen varaussivustojen luotettavuutta, pyydä Skyscanneria ohjaamaan itsesi lentoyhtiön omalle sivustolle varauksen suorittamista varten. Hinta siellä saattaa olla muutamia euroja korkeampi, mutta ongelman sattuessa kaikki sujuu selvästi sulavammin. Käytä kuitenkin Skyscanneria hintojen vertailuun, koska tällöin lentoyhtiö todennäköisesti tarjoaa sinulle edullisempaa hintaa.

Me suosimme varaamista kolmannen osapuolen sivustoilla, mutta käytämme yleensä vain sivustoja, jotka olemme todenneet luotettaviksi. Kolmannen osapuolen sivustoja käyttämällä olemme pystyneet säästämään muutamia prosentteja jokaisesta varauksesta. Tämä voi tuntua pieneltä, mutta ajan kuluessa säästö kumuloituu.

Skyscanner

Skyscanner antaa selvän visuaalisen kuvan hinnoista eri päivinä. Huomaa kuitenkin, että hinnat ovat vain arvioita, ja lopullinen hinta selviää vähän ennen varaamista.

Momondo

Kuten Skyscanner, Momondo on samalla idealla toimiva vertailutyökalu. Mielestämme Momondon käyttöliittymä on selkeä, ja Momondo saattaa löytää halvempia hintoja kuin Skyscanner. Muutoin työkalu on idealtaan Skyscannerin kaltainen. Momondoa voi käyttää myös appina puhelimella tai tabletilla. Emme ole kokeneita Momondon käyttäjiä, mutta pidämme sitä kokeilemisen arvoisena palveluna.

Lentohakukoneiden käyttö tiivistettynä

Kuten jo aiemmin totesimme: jos et ole kokenut lentojen varaaja, suorita varaus lentoyhtiön omalla kotisivulla. Käytä aiemmin esiteltyjä työkaluja hintojen vertailuun, mutta suorita lopullinen varaus lentoyhtiön kautta. Tämä on luotettavin tapa varata lentoja ja lisäksi näet lentojen ehdot erittäin selkeästi. Anna vertailukoneiden siirtää sinut lentoyhtiön sivulle, sillä suoraan sivuille meneminen todennäköisesti nostaa lentojen hintoja.

Vertailukoneet eivät löydä kaikkia hintoja

Edellä esitetyt vertailukoneet eivät löydä kaikkia saatavilla olevia hintoja. Toisinaan lentoyhtiöillä on kampanjoita, jotka ovat saatavilla vain heidän omien kotisivujensa kautta. Tietyt kampanjat edellyttävät kanta-asiakkuutta.

Hyödyntääksesi näitä erikoishintoja, sinun tulee seurata lentoyhtiön omaa markkinointia. Jos jo ennen vertailua olet päättänyt, millä yhtiöllä haluat lentää, suosittelemme sinun etsivän tietoa lentoyhtiön aktiivisista ja tulevista kampanjoista sen koti- ja Facebook-sivujen kautta. Qatar Airways ja Norwegian ovat hyvin esimerkkejä lentoyhtiöistä, joilla on kampanjoita, joiden hintoja vertailukoneet eivät usein löydä.

Hotellivertailutyökalut

Monella lentojen hintavertailusivustoilla pystyy vertailemaan myös hotellien hintoja. Meillä on muutama suosikkimme.

Trivago

Kukapa ei olisi nähnyt trivagon mainostavan televisiosssa. Kokemustemme mukaan trivago ei kuitenkaan aina löydä halvinta hintaa, mutta erot ovat olleet mitättömän pieniä. Jos tykkäät trivagon käyttöliittymästä, työkalu on ehdottomasti käyttämisen arvoinen.

Trivagon käyttöliittymä on selkeä ja trivago toimii hyvin myös mobiililaitteella. Suosittelemme toisinaan kuitenkin tarkastamaan hinnat myös muilla työkaluilla eikä pelkästään trivagolla. Olemme kirjoittaneet Trivagon kilpailuun osallistuneen artikkelin Miten löydät unelmahotellin Trivagosta.

Trivago

Trivagon selkeä käyttöliittymä tekee hintavertailusta mukavaa.

Hotelscombined.com

Hotelscombined.com ei ole suuren yleisön keskuudessa yhtä tunnettu palvelu kuin trivago. Omien havaintojemme mukaan hotelscombined.com löytää kuitenkin kilpailijoitaan halvempia hintoja. Lisäksi palvelu näyttää aina majoituksen kokonaishinnan eikä vain yhden yön hintaa. Tämä työkalu on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ehdotuksemme onkin, että teet viimeisen hintatarkistuksen hotelscombined.com-palvelun kautta ja aloitat vertailun trivagolla.

Momondo

Aiemmin esitetyllä Momondolla on selkeä käyttöliittymä. Hotellien hintoja pystyy vertailemaan tietokoneella tai mobiililaitteella helposti. Pelkästään Momondon varaan hotellien vertailua ei kannata jättää, vaan suosittelemme kokeilemaan muitakin työkaluja.

Parhaan hinnan takuu

Suuri osa hotellipalveluista mainostaa, että heillä on parhaan hinnan takuu. Tämän lopullinen merkitys vaihtelee paljon.

Löydettyäsi halvimman hotellihinnan tarkasta, onko varauspalvelulla parhaan hinnan takuu. Jos on, lue sen ehdot erittäin huolella. Jos hyväksyt ehdot, jatka toki varaamista. Silloin nimittäin on mahdollista, että voit vaatia rahaa takaisin, jos löydät saman huoneen muualta halvemmalla myöhemmin.

Toinen lähestymistapa hotellin valinnan jälkeen on tarkastaa, jos hotellin omalla webbisivulla tai hotelliketjun webbisivulla on parhaan hinnan takuu. Jos tämä löytyy, suosittelemme varaamaan hotellin suoraan sen omilta kotisivuilta. Tämän jälkeen voit vaatia hintaerotuksen takaisin heti osoittamalla, että sama huone olisi saatavana muualla halvemmalla. VAROITUS: Luethan ehdot huolella läpi, sillä ne vaihtelevat paljon.

Lue artikkelimme, miten me hyödynsimme parhaan hinnan takuuta aiemmin.

Yksittäisiä käyttämiämme hotellivarauspalveluita

Jos olet valmis maksamaan hieman enemmän, suosittelemme käyttämään aina samaa hollivarauspalvelua. Esittelemme alla muutaman luotettavan palvelun.

Booking.com

Niin ikään booking.com on kokemuksemme mukaan luotettava iso hotellivarauspalvelu. Jos pidät selkeästä käyttöliittymästä, tämä palvelu sopii sinulle

Yhteenveto

Halvimman hotellihinnan todennäköisesti saat, kun käytät aiemmin esiteltyjä vertailukoneita. Tämä johtaa siihen, että varaat hotelleja eri palveluista. Jos olet kokenut matkaaja, eri palveluiden käyttö tuskin on sinulle suuri haaste.

Jos olet kokemattomampi matkaaja tai haluat käyttää aina yhtä ja samaa hotellivarauspalvelua, suosittelemme sinua valitsemaan yhden esittelemistämme palveluista. Näin ollen hotellin varaaminen tapahtuu aina samalla tavalla. Todennäköisesti maksat hieman enemmän lopullisessa varaushinnassasi.

Innovatiivisempaa hotellien varausta

Pointshound

Olemme poistaneet viittaukset tähän palveluun, koska emme pidä sitä enää hyödyllisenä.

Rocketmiles

Niin ikään viittaus tähän palveluun on poistettu.

Suoraan lentoyhtiöstä tai hotellista varaaminen

Varaaminen lentoyhtiön tai hotellin omalta kotisivulta on yleensä aina kalliimpi vaihtoehto, mutta siitä on muutamia hyötyjä.

Hyödyt

 • Ongelmien selvittäminen on helpompaa, kun ei ole kolmansia osapuolia mukana.
 • Hotellit harvoin antavat kanta-asiakasohjelmiinsa bonuspisteitä, jos varaat kolmannen osapuolen sivuston kautta. Jos olet hotellien kanta-asiakas, ja keräät heidän pisteitään, suosittelemme varaamaan suoraan hotellista. Lentoyhtiöiden bonusohjelmiin tämä sääntö ei päde.
 • Hotelleilla ja lentoyhtiöillä on toisinaan tarjouksia, joista kolmannen osapuolen sivustot eivät tiedä mitään. Tarkasta aina suorat hinnat ennen varaamista.
 • Tärkein syy: tietyillä hotelleilla on parhaan hinnan takuu ja he maksavat erotuksen takaisin, jos löydät saman huoneen muualta halvemmalla. Tämä on loistava syy varata suoraan hotellin kotisivulta. Suoraan varaajat usein saavat myös lisäetuja kuten bonuspisteitä tai ilmaisen minibaarin.

Haitat

Hotellista suoraan varaamisen haitta yleensä on, että keskimäärin maksat enemmän kuin varaisit kolmannen osapuolen sivuston kautta. Jos haluat säästää rahaa, kuten me teemme, suosi kolmannen osapuolen sivustoja, mutta ymmärrä niiden riskit.

Lopuksi

Toivomme, että artikkelin informaatiosta oli sinulle hyötyä. Luonnollisestikaan emme voi ottaa vastuuta varauksistasi suosittelemillamme sivuilla, mutta toivomme, että vinkkiemme avulla voit säästää rahaa. Voit lähettää meille palautetta yhteystietolomakkeemme kautta tai kommentoida alapuolelle.

Vieraile myös Facebook-sivullamme saadaksesi ajantasaista tietoa ja tykkää Facebook-sivustostamme. Jaa artikkelia ystävillesi, joiden uskot hyötyvän näistä tiedoista. Kiitos lukemisestasi.

Lue myös

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: , ,
Kohde:

Vinkit matkalle...

Loman odotus tuo energiaa

Matkustaminen on toivottavasti jälleen mahdollista kesän lähestyessä. Nyt on hyvä aika suunnitella kesäloman matkoja ja nauttia lentoyhtiöiden vielä edullisista hinnoista. Lentojen hintojen vertaileminen onnistuu helposti Skyscanner-palvelussa.

Varaa laatuhotellit edullisesti

Laadukkaitakin hotelleja myydään usein yllättävän edullisesti. Me vertailemme hotellihintoja HotelsCombined-vertailukoneella, jonka käyttäminen on erittäin helppoa. Olemme säästäneet merkittäviä summia olemalla hintatietoisia.

Tutustu aktiviteetteihin

Matkustatpa lähelle tai kauas, lomalle kannattaa suunnitella ohjelmaa. GetYourGuiden kautta varaat edullisia aktiviteetteja vaikka matkan joka päivälle. Osallistuminen järjestetyille retkille on vaivaton tapa nauttia lomasta.

Lukijoiden kommentit (0)

Kirjoita kommentti

Vastaat olemassa olevaan kommenttiin.
Uutiskirje

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro