Finnoy Travel Logo
Finnoy Travel - matkatarinoita ja vinkkejä
Dubain aavikkosafari
VARAA AKTIVITEETTEJA

Dubain aavikkosafarit tapahtuvat yleensä noin tunnin ajomatkan päässä Dubain kaupungista. Dyyneillä ajo on monelle matkaajalle aivan uusi kokemus.

Vinkkimme Dubain aavikkosafarin varaamisen

 • Finnoy Travel
 • Päivitetty: 29.07.2021 | 17. marraskuuta 2018
 • English version

Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaniemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa.

Sisällys

 1. Safari - lähes pakollinen kokemus Dubaissa!
 2. Dubaissa on lukuisia safariyrittäjiä
 3. Rayna Tours oli valintamme
  1. Varausprosessi oli sujuva
  2. Beduiinileirille meidät noudettiin jeepillä
  3. Dyyneillä ajeltiin pitkään
  4. Järjestäjällä oli oma aavikkoleirinsä
  5. Grilli-illallinen oli maistuva
  6. Dyyneillä oli myös viihdeohjelmaa
  7. Meidät palautettiin hotelliin aikataulussa
 4. Dubain paras safari?
  1. Safarivaihtoehtoja
 5. Dubain matka edullisesti

Safari - lähes pakollinen kokemus Dubaissa!

Dubai on monelle matkakohde, johon tullaan vain kerran elämässä. Dubaissa voit nähdä esimerkiksi äärimmäisen korkeita rakennuksia ja lisäksi voit aistia ja kokea monenmoista luksusta, mitä rahalla vain on voinut rakentaa.

Superkorkeiden pilvenpiirtäjien ja ultramodernien ostoskeskusten lisäksi Dubain matkaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää aavikkosafari. Safarilla näkee silmäyksen, millaista arabikulttuuri on ja miltä emiraattien luonto näyttää keinotekoisen Dubai-kaupungin ulkopuolella. Kun olet varannut Dubain matkan, kannattaa retkien suunnittelu aloittaa heti.

Tässä artikkelissa kerromme kokemuksiamme 6-tunnin pituisesta safaristamme Dubain dyyneillä. Lukemalla vinkkimme osaat valita itsellesikin täydellisen safarin.

Dubaissa on lukuisia safariyrittäjiä

Dubaissa vierailee vuosittain yli 10 miljoonaa matkailijaa, joten ei ole ihme, että aavikkosafarit ovat suuri bisnes. Niitä tarjoavat lukemattomat yritykset, ja jokainen väittää tarjoavansa sen parhaimman kokemuksen.

Laajan tarjonnan haittapuoli on se, että safarien laatu vaihtelee dramaattisesti. Monet operaattorit järjestävät halpoja safareita, mutta usein niiden laatu voi olla todella huono. Uskommekin, että olet valmis maksamaan muutaman euron lisää saadaksesi onnistuneen ja miellyttävän kokemuksen. Pienellä rahansäästöllä saattaa olla hyvin negatiivinen vaikutus laatuun. Kannustammekin sinua valitsemaan safarin huolella.

Olemme olleet Dubaissa safarilla kahdesti. Ensimmäisen safarimme järjesti Happy Tours, joka nimestään huolimatta ei ollut kovinkaan iloinen kokemus. Osallistujien kuljettaminen oli suurta kaaosta, sillä aikataulut olivat suunniteltu huonosti ja ne eivät pitäneet. Esimerkiksi ohjelman loputtua aavikkoleirillä tuli meidän jonottaa todella pitkään ennen kuin saimme kuljetuksen takaisin. Meidän lisäksi paluukyytiä kylmillä ja tuulisilla dyyneillä odottivat sadat muut osallistujat, mutta autoja oli vain muutamia. Vaikka ensimmäinen safarikokemuksemme oli hyvin jännittävä, oli se samalla myös hyvin stressaava huonon organisoinnin vuoksi. Toisen safarimme järjesti Rayna Tours, jonka organisointikyvyt olivat merkittävästi paremmat.

Rayna Tours oli valintamme

Varausprosessi oli sujuva

Koska edellinen aavikkosafarimme ei ollut parhain mahdollinen, päätimme tällä kertaa tehdä hieman enemmän ennakkovertailuja ennen safarin varaamista. Valitsimme toimijan nimeltä Rayna Tours, jolla oli siistit webbisivut ja yritys vaikutti luotettavalta.

Rayna Toursin webbisivujen selaamisen ja heidän edustajansa kanssa chattailun jälkeen olimme melko vakuuttuneita, että kyseinen operaattori on riittävän laadukas. Hinta ei kuitenkaan ollut halvin, mutta muutaman euron säästö ei ollut tavoitteemme. Päätimme lopulta ottaa riskin, ja valitsimme Rayna Toursin iltapäiväsafarimme järjestäjäksi.

Teimme varauksen Rayna Toursin online chat -palvelun kautta. Jaoimme heille yhteystietomme, aikataulutoiveemme ja hotellin tiedot noudon aikatauluttamista varten. Halvimmissa safareissa osallistujat kuljetetaan aavikolle busseilla vain muutamista sijainneista, mutta valitsemassamme Rayna Toursin safarissa nouto oli suoraan hotellilta. Hotellilta nouto on huomattavasti kätevämpää, eikä se lisää retken hintaa merkittävästi. Suosittelemmekin varaamaan safarin, jossa nouto on suoraan hotellilta.

Nouto safarille suoraan hotellilta ei ole erityisen kallista, mutta tekee retkestä huomattavasti helpomman.

Varausprosessi meni melko sujuvasti. Saimme lopulta linkin, jonka kautta maksoimme varauksen luottokortilla. Tämän jälkeen saimme vahvistusviestin sähköpostilla, mutta valitettavasti siihen oli merkitty väärä päivä. Otimme heti yhteyttä Rayna Toursiin, ja he lupasivat korjata virheen. Korjaus tapahtuikin nopeasti. Emme saaneet enää uutta vahvistusta, mutta he vakuuttivat kaiken olevan kunnossa. Näin asia olikin, ja varauksemme kanssa ei myöhemmin ollut mitään ongelmaa. Kehitysehdotuksena Rayna Toursille voisimme kertoa, että kommunikaatio virheen korjauksen yhteydessä olisi voinut olla hieman parempaa.

Laadukkaan safarin voi varata itsepalveluna myös GetYourGuiden kautta, jolloin safarista saa välittömän vahvistuksen omaan sähköpostiin. Varaamalla GetYourGuide Originals -retken voi varmistua aktiviteetin tasalaatuisuudesta.

Beduiinileirille meidät noudettiin jeepillä

Kun safaripäivä lopulta koitti, odotimme noutoa hotellin aulassa. Noutoa ei edeltänyt viestintää, vaan odotimme noutajaa vahvistuksessa merkittyyn aikaan. Meille oli arvioitu, että nouto tapahtuu kello 14.30 ja 15.00 välillä. Olimme viimeisiä noudettavia, sillä hotellimme Deiran alueella sijaitsi lähellä dyynejä. Nouto saapui lopulta noin 10 minuuttia myöhässä, mutta tämä ei ollut erityinen ongelma. Ystävällinen jeepin kuljettaja nouti meidät hotellimme aulasta.

Dyyneillä ajeltiin pitkään

Matka dyyneille kesti tunnin. Matkalla pysähdyttiin kerran pienen kaupan pihaan, ja matkustajat saivat tehdä ostoksia ja käydä WC:ssä. Samalla jeepin renkaiden ilmanpainetta laskettiin dyyneillä ajelua varten.

Dyynit Dubaissa

Ennen kuin saavuimme beduiinileirille, pysähdyimme dyyneillä valokuvaamista varten. Tämä olikin hyvä hetki kuvata, sillä auringonvaloa oli vielä jäljellä.

Pysähdyksen jälkeen alkoi itse ajelu hiekkadyyneillä. Ajelu oli yllättävän mukavaa eikä kukaan autossa olija tullut huonovointiseksi. Dyyneillä ajoa kesti 20 minuuttia, mikä on huomattavasti enemmän kuin halvemmilla safareilla. Esimerkiksi Happy Toursin safarilla dyyniajelua kesti vain 5 minuuttia.

Järjestäjällä oli oma aavikkoleirinsä

Rayna Toursilla on oma beduiinileiri aavikolla. He eivät siis jaa leiriään muiden yritysten kanssa, joten heillä on hyvä hallinta leirin tapahtumiin. Leiri ei myöskään ollut liian täynnä ihmisiä. Emme tiedä, oliko kyseinen päivä vain hiljaisempi, vai onko tämä normaali tila Rayna Toursin safareilla.

Leirillä oli tarjolla vettä, kahvia, teetä ja virvoitusjuomia veloituksetta. Leirillä oli myös baari, josta voi ostaa alkoholijuomia kohtuulliseen hintaan. Alkoholi ei kuitenkaan ole koskaan halpaa Dubaissa. Virvoitusjuomia oli tarjolla jatkuvasti, joten kukaan ei joutunut kärsimään janosta.

Rayna Toursin beduiinileiri Dubaissa

Retkioperaattori Rayna Toursilla on oma beduiinileiri aavikolla.

Leirillä oli saatavana ilmaisia sekä maksullisia aktiviteetteja. Ilmaisia aktiviteetteja olivat mm. arabialaisten asusteiden sovittaminen, kameliratsastus ja tietysti tämän kaiken valokuvaaminen oli ilmaista. Maksullisiin aktiviteetteihin kuului mm. mahdollisuus ajaa mönkijällä dyyneillä.

Grilli-illallinen oli maistuva

Lähes kaikki safareihin sisältyy buffet-illallinen. Näin oli tilanne meidänkin safarin osalta.

Illallislautanen Dubain aavikkosafarilla

Safareihin sisältyy tavanomaisesti buffet-illallinen.

Illalliseen kuului ennalta-annosteltu alkuruoka ja itse pääruoka buffet-pöydästä. Tämän jälkeen saatavana oli jälkiruoka valmiiksi annosteltuna. Ruokana oli mm. salaattia, naan-leipää, erilaisia grillattuja lihoja, riisiä, pastaa ja monenlaista muuta ruokaa.

Dyyneillä oli myös viihdeohjelmaa

Keskellä beduiinileiriä oli lava, jolla oli tunnin kestävä ohjelma illallisen yhteydessä. Ohjelma sisälsi mm. tanssiesityksen, tuliesityksen ja lopulta vatsatanssia. Kaikki ohjelma tapahtui auringonlaskun jälkeen, jolloin leirillä on todella pimeää.

Dubain aavikkoleiri auringonlaskun jälkeen

Auringonlaskun jälkeen beduiinileirillä tulee todella pimeää. Tämä on tunnelmallisin aika nauttia viihteestä.

Tulishow aavilla

Viihteeseen kuului tanssia, tulishow ja vatsatanssia.

Meidät palautettiin hotelliin aikataulussa

Ehkä suurin ero huonon ja hyvän safarijärjestäjän välillä on, miten asiakkaat tuodaan takaisin lähtöpaikkaan. Huonolla safarilla et saa selkeää tietoa, milloin ja mistä kyyti takaisin lähtee. Tieto tulee etsiä itse ja lopulta joudut silti jonottamaan paluukyytiä tunteja.

Hyvillä safareilla saat tarkat ohjeet paluukyydin aikataulusta. Rayna Toursin safarilla kuljettajamme odotti meitä heti ohjelman päättymisen jälkeen ja pääsimme nopeasti matkaan. Meidän ei tarvinnut odottaa edes yhtä ylimääräistä minuuttia.

Dubain paras safari?

Suosittelemme ehdottomasti osallistumaan safarille Dubaissa. Tarjolla on myös pidempiä yön yli kestäviä safarivaihtoehtoja. Tärkeää onkin verrata, mikä safari on hyvä ja löytää itselleen sopivin vaihtoehto.

Kaikilla iltapäiväsafareilla on suurin piirtein samanlainen ohjelma. Erot tulevat esiin järjestelyiden laadussa. Onkin tärkeää verrata erityisesti käytännön järjestelyjä varausta tehdessä. Esimerkiksi me olimme hyvin tyytyväisiä Rayna Toursin safarin käytännön järjestelyihin. Emme voi luvata, että Rayna Tours järjestää Dubain parhaimmat safarit, mutta mielestämme safarimme oli erittäin onnistunut.

Safarivaihtoehtoja

Jos haluat vertailla aavikkosafareja huolellisemmin, suosittelemme vierailemaan suomenkielisen GetYourGuiden sivuilla. Tämä eurooppalainen yritys välittää aktiviteetteja ympäri maailman, ja olemme käyttäneet useasti yrityksen palveluita. Palvelu maksetaan varatessa, minkä jälkeen käyttäjä saa sähköpostivahvistuksen ja ohjeet aktiviteetin lunastukseen kohteessa.

Dubain matka edullisesti

Jos ei ole vielä varannut Dubain matkaa, löytänet sivujemme ohjeiden avulla edullisesti lennot ja hotellit. Dubaihin pääsee usein lentämään noin 200 - 300 eurolla ja hotellit etenkin Deiran alueella ovat kohtuullisen hintaisia. Dubai on talvella hyvä vaihtoehto esimerkiksi Kanarian saarille, sillä lentoaika on suunnilleen sama, mutta Dubaissa on hieman lämpimänpää. Tulee kuitenkin muistaa, että Dubai on huomattavasti Eurooppaa konservatiivisempaa esimerkiksi alkoholin käytön suhteen.

Kerro meille omista safarikokemuksistasi tai Dubain matkakokemuksia.

Jos pidit tietoja hyödyllisinä tai mielenkiintoisina, mikset JAKAISI artikkelia perheesi ja ystäviesi kesken!

Avainsanat: , ,
Kohde: Dubai

Lue myös

Vinkkejä seuraavalle matkallesi...

Varaa hotellit luotettavalta sivustolta

On järkevää käyttää luotettavia hotellisivustoja. Suosittelemme eurooppalaista booking.comia, jonka sivut ovat käännetty myös suomen kielelle. Booking.com tarjoaa hyvät varausehdot, loistavaa asiakaspalvelua mutta hotellit ovat silti edullisia.

Varaudu yllätyksiin matkalla

Lentoyhtiö saattaa peruuttaa varauksesi yllättäen. Matkalla saattaa tapahtua myös muita epämieluisia asioita. Suosittelemme maksamaan matkan luotettavalla maksukortilla, joka antaa lisäturvaa, tuo säästöä ja on helppo käyttää. Hanki oma Komplett Bank Mastercard, johon kuuluu monipuolisia kuluttomia vakuutuksia.

Älä unohda lomakohteen retkiä

Matkustatpa lähelle tai kauas, lomalle kannattaa suunnitella ohjelmaa. GetYourGuiden kautta varaat edullisia aktiviteetteja vaikka matkan jokaiselle päivälle. Osallistuminen järjestetyille retkille on vaivaton tapa nauttia lomasta.

Lukijoiden kommentit (1)

 1. 24.11.2018 kello 16:51 UTC Aron / Ja sitten matkaan... :

  Dubai ei jotenkin kohteena ole ikinä jaksanut kiinnostaa. Tosin moni vähemmän kiinnostavalta vaikuttanut paikka onkin yllättänyt, kun on vain antanut sille tilaisuuden. Tuollainen aavikkosafari voisi hyvinkin olla kiva joskus kokea, sillä en ole koskaan nähnyt oikein kunnon hiekka-aavikkoa. Kiitos siis vinkeistä.

Kirjoita kommentti

Uutiskirjeen tilaaminen

Pysy kuulolla!

Liittymällä postilistallemme saat nopeasti tiedon uusista hyödyllisistä artikkeleistamme.

Käsittelemme sähköpostiosoitettasi huolella tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Scenery from El Hierro